ΑρχικήinetΟ Brave ήρθε να αντικαταστήσει τον Google Chrome

Ο Brave ήρθε να αντικαταστήσει τον Google Chrome

Τα νέα είναι μόνο καλά για τον Brave, τον γνωστό σε αρκετούς φυλλομετρητή (browser). Μπορεί να είναι χαμηλά στη λίστα με τους περισσότερο δημοφιλείς browsers, όμως αυτό σίγουρα δεν τον κάνει λιγότερο ικανό να γίνει ίσως και ο πιο αγαπητός.

Ο Google Chrome διαδέχτηκε με τεράστια επιτυχία, μέσα σε μια δεκαετία, τον μέχρι τότε «πρωταγωνιστή» Internet Explorer προσφέροντας γρηγορότερη ταχύτητα, ευκολότερο χειρισμό και πλούσια χαρακτηριστικά περιήγησης. Η διαδοχή αυτή του χάρισε την προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών και άφησε τους υπόλοιπους browsers να μοιράζονται ότι απέμεινε.

Brave

Με τον Chrome αντίπαλο λοιπόν, ο Brave οφείλει να κάνει άλματα που θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες όλων. Μέχρι στιγμής θα λέγαμε ότι το κάνει. Παρέχει μια γρήγορη και φιλική προς το χρήστη εμπειρία, ενώ παράλληλα διατηρεί το απόρρητο της ιδιωτικής περιήγησης των χρηστών τους, σε αντίθεση με τον Google Chrome, ο οποίος συλλέγει δεδομένα σχετικά με τον τρόπο περιήγησης στον ιστό και επιβραδύνει την περιήγηση με επαναλαμβανόμενες διαφημίσεις.

Κάτι εξίσου πρωτοπόρο αναφορικά με τον Brave, αφορά το Twitter και είναι η δυνατότητα που παρέχει ο φυλλομετρητής στους χρήστες να στέλνουν ψηφιακά χρήματα στους δημιουργούς που επιθυμούν, με ένα μόνο κλικ. Προβλήματα υπήρξαν ήδη στις περιπτώσεις που ο χρήστης στέλνει χρήματα σε δημιουργούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι και επαληθευμένοι χρήστες τις πλατφόρμας. Όπως συνέβη στον Tom Scott, γνωστό youtuber, ο οποίος έμαθε ότι χρήστες έστελναν χρήματα σε έναν λογαριασμό που είχε το όνομά του, χωρίς να είναι δικός του.

Προφανώς χρειάστηκε να γίνουν αλλαγές, εκ μέρους του Brave, για τα χρήματα αυτά που «συλλέγονταν» χωρίς να υπάρχει παραλήπτης. Η τροποποίηση αυτή λοιπόν έχει ως εξής. Εάν χρήστες αποστέλλουν χρήματα σε μη επαληθευμένο λογαριασμό, τότε τα χρήματα αυτά θα παραμένουν στην πλατφόρμα 90 ημέρες, έως ότου ο δημιουργός φτιάξει και επαληθεύσει τον λογαριασμό του.

Το θέμα είναι ότι ο μοναδικός για την ώρα τρόπος να ενημερωθούν οι δημιουργοί, ότι κάποιος αποστέλλει ψηφιακά χρήματα είναι να τους το γνωστοποιήσουν με ένα tweet οι ίδιοι οι χρήστες.

Παρά τα όποια σφάλματα, εξακολουθούμε να μιλάμε για πρωτόγνωρες δυνατότητες που σιγά σιγά ίσως φέρουν στον Brave την πρωτιά.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS