ΑρχικήinetΠερισσότεροι ethical hackers προσλαμβάνονται για να ανακαλύπτουν σφάλματα

Περισσότεροι ethical hackers προσλαμβάνονται για να ανακαλύπτουν σφάλματα

ethical

Πριν από καιρό, ένας ethical hacker ονόματι Mark Litchfield, έλαβε ένα email, το οποίο τον οδήγησε να αποκτήσει μέχρι σήμερα 1,5 εκατομμύριο δολάρια και μάλιστα όλα νόμιμα.

Το email προερχόταν από την Yahoo, η οποία τώρα ανήκει στην Verizon Media και προσέφερε στον κ. Litchfield αρκετές χιλιάδες δολάρια, ως ανταμοιβή για την εύρεση ενός σφάλματος στον κώδικα του ιστοτόπου της, αρκετό καιρό πριν.

Η Yahoo, όπως και πολλές ακόμα τεχνολογικές και όχι μόνο εταιρείες, πληρώνουν καλά τους ανθρώπους που ανακαλύπτουν κενά στον κώδικα των ιστοτόπων τους, τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν από ένα κακόβουλο hacker. Και ειδικά η Yahoo το έμαθε αυτό με το δύσκολο τρόπο, όταν έπεσε θύμα δύο τεράστιων παραβιάσεων ασφαλείας το 2013-2014. Μετά από αυτό, στράφηκε στη βοήθεια των ethical hackers.

Ο Litchfield μάλιστα δηλώνει ότι ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει.

Εντοπίζοντας σφάλματα

Ο Litchfield έχει δεκαετίες εμπειρίας σε αυτό τον τομέα, κάτι που μπορεί να φανεί αποκαρδιωτικό για κάποιον που ξεκινά τώρα την ενασχόληση με τη ανίχνευση σφαλμάτων. Το χάσμα μεταξύ των εμπειρογνωμόνων και των αρχαρίων μπορεί να φανεί υπερβολικά μεγάλο.

Για πολύ καιρό, υπήρχαν μόνο εκείνοι που ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να αποκτήσουν μια σχετική εργασία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, οι οποίοι θα ανακάλυπταν  σφάλματα, ακόμη και αν δεν πληρώνονταν για να το κάνουν. Σύμφωνα με τον κ. James Lyne, επικεφαλής έρευνας στο Sans Institute, οι περισσότεροι από αυτούς τα κατάφεραν είτε από τύχη είτε με τη βοήθεια κάποιου μέντορα.

Υπήρξε μια αυξανόμενη ανάγκη για αλλαγή αυτής της τυχαίας διαδικασίας επιλογής, είπε ο κ. Lyne, δεδομένης της τεράστιας έλλειψης δεξιοτήτων στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που προσπαθούν να δώσουν στους μαθητές μια γεύση από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να δουν αν τους αρέσει.

Ο κ. Lyne βοήθησε στη δημιουργία ενός αντίστοιχου σχεδίου του Ηνωμένου Βασιλείου, το Cyber ​​Discovery, το οποίο στο πρώτο του έτος είχε περισσότερες από 25.000 συμμετοχές.

Το πρόγραμμα Cyber ​​Discovery εξομοιώνει την καθημερινή δουλειά των επαγγελματιών. Ανακαλύπτει κενά ασφαλείας, εντοπίζει τους Hackers, αναλύει έγγραφα για ενδείξεις και άλλες βασικές δεξιότητες σε παιχνίδια. Εξοικειώνει επίσης τα παιδιά, με τα εργαλεία που χρησιμοποιούν πολλοί κυβερνο-επαγγελματίες καθημερινά.

Οι συμμετέχοντες παίρνουν πόντους όταν ολοκληρώνουν έναν τομέα. Και όσοι έχουν κορυφαίες επιδόσεις παίρνουν μέρος σε μαθήματα που τους βοηθούν να βελτιώσουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους.

Όμως, όσοι συμμετέχουν στην ανακάλυψη σφαλμάτων θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η δουλειά ενός εργαζόμενου στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο απαιτεί πολύ περισσότερα όσον αφορά τις ικανότητες και την τεχνογνωσία.

Και οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν μια σειρά από άλλες άμυνες πολύ πριν σκεφτούν να στραφούν σε κάποιον ethical hacker για να ελέγξει τα συστήματά τους.

Παράλληλα με τις άμυνες που ενσωματώνονται στα δίκτυα και τις ομάδες ανάλυσης απειλών, πρέπει να προχωρήσουν σε δοκιμές διείσδυσης που κάνουν μια πιο εις βάθος δουλειά για να εξασφαλίσουν ότι ένα σύστημα είναι σε γενικές γραμμές προστατευμένο από μια επίθεση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS