ΑρχικήinetΗ Google χρησιμοποίησε το YouTube για την υποβάθμιση του Internet Explorer 6

Η Google χρησιμοποίησε το YouTube για την υποβάθμιση του Internet Explorer 6

Google Η Google, ως γνωστόν, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ωστόσο, έχει κατηγορηθεί από πολλούς για το ότι χρησιμοποιεί συγκεκριμένες πρακτικές για να φτάσει στην κορυφή των web browsers και να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της.

Ένας πρώην υπάλληλος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι η Google όντως ακολουθούσε τέτοιες μεθόδους χειραγώγησης.

Ο πρώην προγραμματιστής της Google και του YouTube, Chris Zacharias, δήλωσε ότι η Google είχε πάρει μέρος σε μια συνωμοσία που έγινε σε συνεργασία με προγραμματιστές του YouTube.

Στόχος της συνωμοσίας ήταν η υποβάθμιση του Internet Explorer 6 ή IE6. Οι ενέργειές τους είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το μερίδιο των πελατών του browser της Microsoft.

Οι προγραμματιστές δεν ήθελαν πια το IE UI, καθώς έπρεπε να κάνουν ενημερώσεις κάθε εβδομάδα ή κάθε δυο εβδομάδες. Αυτό τους είχε κουράσει και έτσι αποφάσισαν να κάνουν το εξής: άρχισαν να εμφανίζουν μια ειδοποίηση, η οποία ήταν ορατή μόνο στους χρήστες του Internet Explorer, και τους ενημέρωνε για τον τερματισμό της υποστήριξης του web browser. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του μεριδίου της αγοράς του IE από 19% σε 10%.

Η ειδοποίηση, που εμφανιζόταν στους χρήστες, έγραφε το εξής: “Θα καταργήσουμε σύντομα την υποστήριξη για τον web browser σας. Αναβαθμίστε σε έναν από αυτούς τους πιο σύγχρονους web browsers».

Το μήνυμα εμφανιζόταν σε όλες τις σελίδες του You Tube. Εκείνη την περίοδο (πριν 10 χρόνια περίπου), οι IE6 χρήστες αντιπροσώπευαν το 18% των χρηστών του You Tube.

Όταν έγινε γνωστή η εμφάνιση της ειδοποίησης, πολλοί προσπάθησαν να κάνουν την ομάδα να την αποσύρει. Για παράδειγμα κάποιοι δικηγόροι της Google φοβήθηκαν ότι η προσπάθεια υποβάθμισης του Internet Explorer και η προώθηση του Chrome, θα μπορούσε να επισύρει ποινές από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αθέμιτη συμπεριφορά. Ωστόσο, οι προγραμματιστές του YouTube είπαν ότι προωθούσαν και άλλους browsers και όχι μόνο τον Chrome. Μετά αποκαλύφθηκε ότι οι Googlers ήθελαν να τερματίσουν τη υποστήριξη του Internet Explorer, κάτι που έγινε τελικά.

Η Google έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών. Ένας πρώην υπάλληλος της Mozilla είπε ότι η Google είχε κάνει κάτι αντίστοιχο και σε αυτή την εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS