ΑρχικήinetΗ σημασία της δωρεάν υπηρεσίας μουσικής των Amazon & YouTube Music για...

Η σημασία της δωρεάν υπηρεσίας μουσικής των Amazon & YouTube Music για τη μουσική βιομηχανία;

 

music

Στην εποχή μας, όλο και περισσότεροι είναι οι χρήστες που πληρώνουν κάποια συνδρομή, ώστε να έχουν πρόσβαση σε μουσική. Σύμφωνα με το Global Music Report της IFPI, 255 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν σήμερα υπηρεσίες music streaming επι πληρωμή.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη που η βιομηχανία της μουσικής έχει στρέψει το βλέμμα της στο YouTube Music και στο Amazon, αφού και οι δύο έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν περιορισμένες δωρεάν υπηρεσίες streaming τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται μόνο μέσω έξυπνων συσκευών (το YouTube στο Google Home και το Amazon στο Echo), οπότε ο χρήστης θα πρέπει να κάνει μια αρχική επένδυση για να έχει πρόσβαση σε δωρεάν μουσική.

Το Spotify, που είναι ηγετική μορφή στο χώρο του streaming, έχει ξεπεράσει το σήμα των 100 εκατομμυρίων συνδρομητών, όπως αποκαλύφθηκε από τo Music Week και σίγουρα το τελευταίο που χρειάζεται είναι ανταγωνισμό στον τομέα του δωρεάν streaming. Ωστόσο, αυτό που αποτελεί πρόβλημα για τους δημιουργούς της μουσικής, είναι κυρίως το πώς θα επηρεάσει αυτό την αντίληψη της αξίας της μουσικής στα μάτια του κοινού, πάνω που είχε αρχίσει να αυξάνεται.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο πληθωρισμός και μόνο θα διασφάλιζε ότι το κόστος μιας συνδρομής σε υπηρεσίες streaming – που είναι αμετάβλητη από τότε που ξεκίνησε το Spotify – θα αυξηθεί και δεν θα μειωθεί. Το YouTube έχει έναν τεράστιο αριθμό χρηστών που είναι συνηθισμένοι να μην πληρώνουν για τη μουσική, παρόλο που οι πελάτες της Amazon βάζουν τα χέρια τους στις τσέπες τους για να έχουν πρόσβαση σε μουσική, από τότε που κυκλοφόρησαν τα CDs. Και τι γίνεται αν η Apple Music – η οποία έχει τεράστιο κέρδος σε συνδρομητές τελευταία και πρόσφατα επέλεξε να μην ασκήσει έφεση σε μια απόφαση του Συμβουλίου Πνευματικών Δικαιωμάτων ότι οι δημιουργοί μουσικής δικαιούνταν μεγαλύτερες πληρωμές για το streaming – αποφασίσει ότι θέλει να συμμετάσχει σε αυτό το δωρεάν «παιχνίδι»;

Άλλωστε, ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί ακόμα να θέλουν τη μουσική δωρεάν διαθέσιμη, οι μουσικοί δεν θέλουν πλέον να πωλούν τη δουλειά τους τόσο φθηνά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS