Αρχικήbusiness170 εκατομμύρια δολάρια θα δώσει η Google για παραβίαση του Youtube!

170 εκατομμύρια δολάρια θα δώσει η Google για παραβίαση του Youtube!

Πρόστιμο ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων επιβλήθηκε στην Google από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Ο λόγος όπως φαίνεται, ήταν οι παραβιάσεις του νόμου περί της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο YouTube.

YouTube

Στην αιτιολογία, τόσο η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, όσο και ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, κατηγόρησαν τη Google ότι επέτρεψε τις διαφημίσεις στο YouTube γνωρίζοντας ότι πολλά από τα κανάλια του είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε ανήλικο κοινό. Πιο συγκεκριμένα, στην αιτιολογία εμπεριέχεται ο ισχυρισμός, ότι η εταιρεία παρακολουθούσε το ιστορικό προβολής από παιδιά, προκειμένου να εισάγει ανάλογες διαφημίσεις. Αυτό το γεγονός παραβιάζει το Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), δηλαδή τον νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του παιδιού στο Διαδίκτυο. Το πρόστιμο που καλείται να καταβάλει η Google είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί από την COPPA μέχρι σήμερα, ξεπερνώντας εκείνο της TikTok τον περασμένο Φεβρουάριο.

Επιπλέον η Google, υποχρεούται να κάνει αλλαγές στις επιχειρηματικές πρακτικές της. Θα ζητείται από τους δημιουργούς στο YouTube, να επισημαίνουν αν το περιεχόμενό τους προορίζεται για νεανικό κοινό, ενώ παράλληλα η Google θα σταματήσει τη συλλογή δεδομένων για video που απευθύνονται σε ανήλικους.

Αυτή η απόφαση, έφερε την άμεση απάντηση του YouTube. Σε 4 μήνες από τώρα, τα δεδομένα που προέρχονται από προβολές video που αφορούν παιδιά, θα μεταχειρίζονται λες και προέρχονται όντως από παιδιά, παρά την πραγματική ηλικία του χρήστη. Ακόμη το YouTube έχει εδώ και καιρό απενεργοποιήσει τα σχόλια και τις ειδοποιήσεις σε περιεχόμενο που απευθύνεται μόνο σε παιδιά ή και σε παιδιά.

YouTube

Για μήνες οι νομοθέτες αλλά και οι ομάδες προστασίας καταναλωτών, διαμαρτύρονταν ανοιχτά κατά του YouTube για τις παραβιάσεις του νόμου περί της προστασίας ανηλίκων. Αντιδράσεις ξεσήκωσε η απόφαση, αφού δεν βρήκε σύμφωνα μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Αμερικής. Πολλοί, τάχθηκαν εναντίον της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για επιβολή ελάχιστης ποινής. Όπως αναφέρουν αυτή η απόφαση θα κάνει το YouTube ασφαλέστερο για τα παιδιά, αλλά χωρίς να σταματήσει να προωθείται ακατάλληλο περιεχόμενο και πάλι δε θα είναι αρκετά ασφαλές. Υπάρχει, τέλος, η πεποίθηση ότι το πρόστιμο που θα καταβάλει η Google είναι πολύ μικρό, για το ότι δεν αναγκάζει τους δημιουργούς της να επισημαίνουν όπως πρέπει το περιεχόμενό τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS