ΑρχικήsecurityWikipedia: Εκτός λειτουργίας σε πολλές χώρες λόγω επίθεσης!

Wikipedia: Εκτός λειτουργίας σε πολλές χώρες λόγω επίθεσης!

WikipediaΣτις μέρες μας η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για οτιδήποτε. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τα διάφορα sites είναι πολύ δημοφιλή. Μέσω διαδικτύου μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλους (email, Facebook κλπ.), να αναζητήσουμε πληροφορίες (π.χ.Wikipedia), να κάνουμε αγορές, να εργαστούμε. Μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα. Ωστόσο, η αυξημένη ενασχόληση με το διαδίκτυο εγκυμονεί κινδύνους. Οι hackers παραβιάζουν sites, εφαρμογές και πλατφόρμες για να επηρεάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Πολλές ψηφιακές πλατφόρμες και υπηρεσίες έχουν πέσει θύμα κάποιας επίθεσης με αποτέλεσμα την παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών. Οι hackers ακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας και αναπτύσσουν και τις δικές τους τεχνικές, ώστε να είναι σε θέση να επιτεθούν. Κάθε λεπτό που περνάει οι hackers πραγματοποιούν phishing επιθέσεις, όχι μόνο σε εταιρείες αλλά και σε απλούς χρήστες. Οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να λάβουν μέτρα χρησιμοποιώντας πιο ασφαλή συστήματα και προγράμματα προστασίας, αλλά οι hackers βρίσκουν πάντα τρόπο να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας.

Επίθεση στη Wikipedia

Πρόσφατα, η πιο γνωστή online εγκυκλοπαίδεια, η Wikipedia, δέχτηκε μια επίθεση με αποτέλεσμα να μείνει εκτός λειτουργίας. Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τη Wikipedia για να αποκτήσουν πρόσβαση  σε αναφορές και σε διάφορες πληροφορίες. Μετά από την επίθεση, το site έμεινε εκτός λειτουργίας σε πολλές χώρες.

Ουσιαστικά, οι hackers πραγματοποίησαν μια denial-of-service επίθεση στον server και επηρέασαν όλο το site.

H Wikimedia Foundation (η οποία φιλοξενεί τη Wikipedia) ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω ενός tweet ότι ο server της εταιρείας επηρεάστηκε από μια denial-of-service επίθεση, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η λειτουργία όλων των sites. Ένα από αυτά ήταν η δημοφιλής εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Αυτού του είδους επιθέσεις έχουν ως στόχο την επιβράδυνση ή τη διακοπή της λειτουργίας του επηρεασμένου συστήματος. Έτσι, χρήστες από πολλές χώρες παρατήρησαν ότι το site δεν ήταν διαθέσιμο. Αντίστοιχες επιθέσεις έχουν βιώσει και άλλες μεγάλες εταιρείες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS