ΑρχικήinetuTorrent προσοχή χτυπάει κόκκινα στην Virustotal

uTorrent προσοχή χτυπάει κόκκινα στην Virustotal

Εάν δοκιμάσετε να σαρώσετε το τελευταίο αρχείο εγκατάστασης του uTorrent σε υπηρεσίες όπως την Virustotal θα παρατηρήσετε ότι η δημοφιλής εφαρμογή “χτυπάει” κόκκινα.

Το uTorrent Classic, το uTorrent Web, αλλά και το BitTorrent εντοπίζονται από πολλές εφαρμογές προστασίας από ιούς σαν κακόβουλα προγράμματα. Η κύρια έκδοση, uTorrent Classic, ανιχνεύεται σαν κακόβουλη από δέκα antivirus εφαρμογές: Microsoft Defender, Sophos, Eset Nod32, GData και Dr.Web.

Τι εντοπίζεται; Οι περισσότερες εφαρμογές ασφαλείας αναφέρουν ότι ο torrent client περιέχει “PUA ή Δυνητικά Ανεπιθύμητες εφαρμογές”.

Το Windows Defender δεν εντοπίζει ή αποκλείει τυχόν ανεπιθύμητα προγράμματα από προεπιλογή. Θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την επιλογή για να αρχίσει να ελέγχει τα εκτελέσιμα αρχεία. Η λύση ασφαλείας της Microsoft απέτρεψε τη λήψη του utorrent.exe.

Όσοι χρησιμοποιούν το uTorrent καλό θα είναι να σκεφτούν να αλλάξουν torrent client. Οι εφαρμογές qBittorrent ή Transmission, είναι open source και έρχονται χωρίς διαφημίσεις και ανεπιθύμητα προγράμματα, που προστίθενται στον υπολογιστή σας κατά την εγκατάσταση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS