Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 19:17
Αρχική security Πως να κάνεις καριέρα στο ethical hacking: Δεξιότητες και προοπτικές εξέλιξης

Πως να κάνεις καριέρα στο ethical hacking: Δεξιότητες και προοπτικές εξέλιξης

Το Information Technology (IT) είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς βιομηχανίες της εποχής μας, που έχει συνεχώς αυξανόμενες προοπτικές εξέλιξης.

Το Industry 4.0 (βιομηχανία 4.0) έχει καλωσορίσει πολυάριθμες τεχνολογικές εξελίξεις, εξαιτίας των οποίων εξειδικευμένοι επαγγελματίες IT βρίσκονται σε εξέχουσες θέσεις, όχι μόνο σε εταιρείες πληροφορικής, αλλά και σε άλλες βιομηχανίες. Ίσως, οι πιο δημοφιλής θέσεις εργασίας να είναι στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας τον κυβερνοχώρο αναμένεται να ζητούνται από εταιρείες ή οργανισμούς μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, καθιστώντας μια τέτοια καριέρα μια από τις πιο προσοδοφόρες παγκόσμια.

Το ότι μπορεί μια εταιρεία να είναι γιγαντιαία δεν σημαίνει ότι μπορούν να προστατευτούν από τις επιθέσεις hacking, όπως τα National Health Services που δεν μπόρεσαν να προστατέψουν τον εαυτό τους από ένα hacking υψηλής κλίμακας. Μια κορυφαία εφαρμογή διατροφής, το MyFitnessPal, υπέστη επίσης τεράστια παραβίαση ασφαλείας, όπου τα προσωπικά δεδομένα 150 εκατομμυρίων χρηστών κλάπηκαν. Η συχνότητα αυτών των επιθέσεων έχει αυξηθεί τώρα τελευταία, καθιστώντας την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κρίσιμη για κάθε οργανισμό.

ethical hacking

Ethical hacking με λίγα λόγια

Οι μεγάλες τράπεζες και τα καταστήματα κοσμημάτων συχνά προσλαμβάνουν επαγγελματίες κλέφτες για να επιχειρήσουν ληστείες, προκειμένου να εντοπίσουν κενά στα συστήματα ασφαλείας τους. Μέσα από αυτές τις δοκιμές, τα ιδρύματα αυτά είναι σε θέση να αναβαθμίσουν με συνέπεια τα συστήματα ασφαλείας τους, για να φθάσουν τελικά σε ένα στάδιο να γίνουν αδιαπέραστα.

Έχοντας εμπνευστεί από αυτή τη διαδικασία, ο χώρος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχει επίσης δημιουργήσει τον νόμιμο τομέα εργασίας των hacker, το λεγόμενο ethical hacking.

Το ethical hacking είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας οι επαγγελματίες πληρώνονται για να εισέλθουν σε έναν οργανισμό, προκειμένου να εντοπίσουν τρωτά σημεία στο σύστημα ασφαλείας που ο οργανισμός πρέπει να διορθώσει.

Χρησιμοποιώντας το ethical hacking

Οι ethical hackers προσλαμβάνονται και εκπαιδεύονται για να χρησιμοποιούν μια πληθώρα τεχνικών για να προσπαθήσουν να παραβιάσουν διαφορετικές οργανώσεις. Βοηθούν στην ανίχνευση κενών όχι μόνο εντός του συστήματος ασφαλείας, αλλά και κατά τη διάρκεια επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Στις κυβερνητικές οργανώσεις όπου ο κυβερνητικός πόλεμος έχει μεγάλη σημασία, οι ethical hacker χρησιμοποιούνται για να εξουδετερώσουν τις προσπάθειες των κακόβουλων hacker με σκοπό να τους ξεπεράσουν και να διατηρήσουν τα δεδομένα ασφαλή. Μια άλλη εφαρμογή του ethical hacking βοηθά στην έρευνα που ακολουθεί μια κυβερνο-επίθεση.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου προσλαμβάνουν συχνά ethical hackers για να ανιχνεύσουν τα βήματα ενός hacker και να εντοπίσουν τον δράστη.

ethical hacking

 

Οι δεξιότητες που απαιτούνται για γίνει κάποιος ethical hacker

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά τεχνική φύση του επαγγέλματος, ένας απλός βαθμός γενικά δεν αρκεί για να καθιερωθεί μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα, είναι απαραίτητη μια εξειδικευμένη κατάρτιση. Πολλοί κορυφαίοι οργανισμοί πληροφορικής προσφέρουν σήμερα πιστοποιημένα μαθήματα στο Ethical Hacking που περιλαμβάνουν όχι μόνο τα βασικά της δικτύωσης υπολογιστών, αλλά και επεξεργάζονται τεχνικές και διαδικασίες που οδηγούν στη διατήρηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Σκεφτείτε δημιουργικά και έξω από το κουτί:

Εκτός από αυτές τις τεχνικές έννοιες, είναι επίσης απαραίτητο για τους ethical hackers να είναι σε θέση να σκέφτονται δημιουργικά και έξω από το κουτί. Ο λόγος που οι hacker εξελίσσονται και είναι σε θέση να παραβιάσουν περίπλοκα συστήματα ασφαλείας είναι επειδή προσπαθούν με συνέπεια να βρουν νέους τρόπους και προσεγγίσεις για το ίδιο.

Μια άλλη σημαντική ποιότητα που κατέχει είναι η επίλυση προβλημάτων, καθώς η δεξιότητα μπορεί να ενισχυθεί με την πάροδο του χρόνου και να τελειοποιηθεί με την εμπειρία και την πρακτική έκθεση. Έτσι, η προετοιμασία για μια καριέρα στον κόσμο του ethical hacking πρέπει να περιλαμβάνει ένα καλό συνδυασμό τόσο των τεχνικών όσο και των πρακτικών πτυχών.

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες IT, όπως η TCS, η IBM και πολλές άλλες, έχουν συνειδητοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες τους για εξειδικευμένες ομάδες ethical hacking, αφιερωμένες στη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ωστόσο, υπάρχει σήμερα ένα πολύ προφανές κενό δεξιοτήτων στον κλάδο σήμερα, και επομένως, η έλλειψη ποιοτικού προσωπικού στον τομέα. Λόγω του χάσματος μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς των ethical hacker, αυτή η καριέρα έχει γίνει εξαιρετικά κερδοφόρα με μαζική εμβέλεια στο μέλλον.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Οι συσκευές IoT αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τις εταιρείες

Αρκουδάκια, καφετιέρες και αυτοκίνητα είναι μερικές από τις συσκευές Internet of Things (IoT) που συνδέονται στα εταιρικά δίκτυα και θα μπορούσαν να...

Brexit: Το πληροφοριακό σύστημα συνοριακού ελέγχου δεν θα είναι έτοιμο

Το βασικό πληροφοριακό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει το χάος των συνόρων όταν η Βρετανία τελικά διαχωριστεί από την Ευρωπαϊκή...

Το Project Reunion της Microsoft μόλις απέκτησε νέο εργαλείο

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Resource Technology (MRT), ένα έργο ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζει τις προσπάθειες της εταιρείας πίσω από το Project Reunion...
00:01:48

Συνέντευξη Turkdef Ops hackers: Η επίθεση στο μητρώο ονομάτων .gr

Συνέντευξη Turkdef Ops hackers: Η επίθεση στο μητρώο ονομάτων .gr Παγκόσμια αποκλειστικότητα στο SecNews η συνέντευξη της Τούρκικης hacking ομάδας Turkdef Ops,...

Instax Square SQ1: Η νέα instant κάμερα της Fujifilm!

H νέα instant κάμερα Instax Square SQ1 της Fujifilm, θα κάνει την κοινωνική αποστασιοποίηση πολύ διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Το...

COVID-19: Οι μισοί Αμερικανοί πολίτες θα κοινοποιούσαν τα ιατρικά τους data

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς πολίτες εκτιμάται ότι είναι πρόθυμοι να κοινοποιήσουν τα ιατρικά τους δεδομένα και τα αρχεία σχετικά με τον...

Η Dunkin Donuts θα προσφέρει αποζημιώσεις για διαρροή δεδομένων

Η Dunkin Donuts συμφώνησε με την επιστροφή χρημάτων σε πελάτες που έπεσαν θύματα μιας παραβίασης δεδομένων. Η επιστροφή αποτελεί μέρος της διευθέτησης...

Το iOS 14 κυκλοφόρησε, αλλά καλύτερα να μην το εγκαταστήσετε

Η Apple μπορεί να αισθάνεται ότι το iOS 14 είναι έτοιμο για κυκλοφορία, αλλά οι προγραμματιστές έχουν φρικάρει επειδή δεν τους δόθηκε...

Το Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας ανέφερε κλοπή δεδομένων

Φαίνεται ότι η λίστα των εταιρειών που έχουν πέσει θύματα της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε εναντίον της Blackbaud δεν έχει τέλος. Όπως ανακοίνωσε...

Ο Chrome διαχωρίζεται από το Chrome OS! Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά για τους χρήστες των παλιών Chromebook, μπορεί να αποδειχθεί ευλογία. Στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome βρίσκεται μια διανομή...