ΑρχικήinetGoogle: Συμβιβάστηκε με τους μηχανικούς που απέλυσε

Google: Συμβιβάστηκε με τους μηχανικούς που απέλυσε

Η Google φαίνεται να ήρθε σε συμβιβασμό με έξι μηχανικούς της, σχετικά με τους ισχυρισμούς τους ότι η εταιρεία τους απέλυσε λόγω της ιδεολογίας τους. Οι λεπτομέρειες του διακανονισμού παραμένουν στο πλαίσιο ιδιωτικής συμφωνίας, αλλά τέσσερις από τους εργαζόμενους που φέρεται να απολύθηκαν ως αντίποινα για τον εργατικό τους ακτιβισμό το 2019 δεν θα αποκατασταθούν, ενώ ένας εξακολουθεί να εργάζεται στον τεχνολογικό κολοσσό.

Δείτε επίσης: Google: Κινεζική ομάδα hacking στοχεύει την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Google

Τέσσερις υπάλληλοι, η Rebecca Rivers, ο Laurence Berland, ο Paul Duke και η Sophie Waldman, κατέθεσαν εργατικές κατηγορίες εναντίον της Gοοgle το 2019, αφού η εταιρεία είπε ότι απολύθηκαν επειδή παραβίασαν τις πολιτικές ασφάλειας δεδομένων της. Πριν από την απόλυσή τους, τάχθηκαν ενάντια σε ορισμένες από τις ηθικά αμφισβητήσιμες επιλογές της Gοogle, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας της με την Τελωνειακή και Προστασία των Συνόρων (CBP), παρά τη μεταχείριση των μεταναστών από την υπηρεσία και την επιβολή των πολιτικών χωρισμού της οικογένειας. Ο Berland κατέληξε σε συμφωνία με την Google πέρυσι.

Δείτε ακόμα: Πώς να αλλάξετε το όνομα στο Google account σας;

Μια άλλη υπάλληλος, η Kathryn Spiers, απολύθηκε λίγο αργότερα επειδή δημιούργησε εσωτερικά αναδυόμενα παράθυρα, λέγοντας ότι «οι υπάλληλοι της Google έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε προστατευμένες συντονισμένες δραστηριότητες». Το αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιζόταν όταν οι υπάλληλοι έβλεπαν τις εσωτερικές οδηγίες υπαλλήλων της Google ή επισκέπτονταν τον ιστότοπο της IRI Consultants, μιας αντισυνδικαλιστικής εταιρείας που προσέλαβε η Google. Η Google λέει ότι η Spiers απολύθηκε επειδή δεν έλαβε την κατάλληλη έγκριση για τον κωδικό που χρησιμοποίησε για τη δημιουργία της ειδοποίησης.

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε ένα PDF σε ένα Google Doc

Google

Το 2020, το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) υπέβαλε καταγγελία κατά της Google, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία κατασκόπευε παράνομα τους Berland και Spiers πριν τους απολύσει και είπε ότι η Google «αναμφίβολα παραβίασε» τους εργατικούς νόμους απολύοντας τους Waldman, Rivers και Duke. Η NLRB οδήγησε τον τεχνολογικό γίγαντα σε δίκη πέρυσι και κατά τη διάρκεια της δικαστικής μάχης που διήρκεσε δύο χρόνια, η NLRB αποκάλυψε κάτι που ονομάζεται Project Vivian, η μυστική πρωτοβουλία της Google για την καταστροφή των συνδικάτων. Τον Ιανουάριο, το δικαστήριο διέταξε την Google να παραδώσει περισσότερα εσωτερικά έγγραφα που η εταιρεία προσπάθησε να αποκρύψει διεκδικώντας το προνόμιο δικηγόρου-πελάτη.

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι Waldman, Rivers και Duke κατέθεσαν ξεχωριστή μήνυση κατά της Google, δηλώνοντας ότι ήταν συμβατικά υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν την περίφημη πολιτική της εταιρείας «μην είσαι κακός», γι’ αυτό διαμαρτυρήθηκαν για τη σύμβαση της Gοogle με την CBP. Αυτή η αγωγή αποσύρθηκε ως μέρος του διακανονισμού, σύμφωνα με τους New York Times.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS