ΑρχικήinetΟι 6 λόγοι που η Google δεν αγαπάει τόσο το website σας

Οι 6 λόγοι που η Google δεν αγαπάει τόσο το website σας

Σύμφωνα με την Google το 91% των ιστοσελίδων παγκοσμίως δεν έχουν τις επισκέψεις που θα μπορούσαν να έχουν. Παρακάτω θα δούμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

google-seo

Πρώτος λόγος

Η ιστοσελίδα σας δεν περιέχει backlinks. Πολλές μελέτες έχουν δείξει μια γραμμική συσχέτιση μεταξύ των backlinks και του traffic μιας ιστοσελίδας. Όσο περισσότερα backlinks έχετε, τόσο καλύτερες οι πιθανότητες σας για να υπάρχει traffic μέσω οργανικής αναζήτησης. Να τονίσουμε πως η δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου, σύγχρονων εργαλείων καθώς και η διάθεση προϊόντων με απήχηση στην αγορά είναι σημεία τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν backlinks για την ιστοσελίδα σας με αποτέλεσμα την υψηλότερη οργανική κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Δεύτερος λόγος

Ένας ακόμη λόγος που ίσως δεν σας αγαπάει η Google είναι πως δεν χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες δομές που βοηθούν στην αναζήτηση περιεχομένου. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε δομές όπως για παράδειγμα το FAQ schema, το οποίο είναι καθοριστικό για το online marketing. Αναζητήστε τις κατάλληλες δομές που ταιριάζουν στο περιεχόμενο του δικού σας site και ενσωματώστε όσες από αυτές θα βοηθήσουν τόσο την πλοήγηση των χρηστών, όσο και τις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν τις λέξεις κλειδιά που θέλετε να προβάλετε.

Τρίτος λόγος

Καθοριστικός παράγοντας για το traffic στο site σας είναι να χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά για το περιεχόμενο του. Για να το πετύχετε αυτό δώστε έμφαση σε λέξεις όπου θέλετε να προβάλετε και γνωρίζετε πως έχουν απήχηση στους χρήστες/πελάτες σας. Μπορείτε να αφιερώσετε ολόκληρα άρθρα προκειμένου να προβάλετε μια σημαντική για εσάς υπηρεσία, κάποιο εργαλείο ή προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να κάνετε αισθητή την παρουσία σας στις μηχανές αναζήτησης και να στοχεύσετε το κατάλληλο κοινό για εσάς.

Τέταρτος λόγος

Η χρήση των meta tags όπως τα headings ή τα titles είναι απαραίτητη για να δώσετε έμφαση στο περιεχόμενο σας καθώς και να βοηθήσετε τα ρομποτάκια της Google να βρούν εύκολα το περιεχόμενο σας και να σας επιβραβεύσουν ταυτόχρονα για την ορθή χρήση τους, ανεβάζοντας σας στην κατάταξη των αναζητήσεων. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή χρήση του meta description ώστε να περιγράψετε με ακρίβεια τι πραγματεύεται η ιστοσελίδα που θέλετε να αναδείξετε.

Πέμπτος λόγος

Κάποτε η χρήση πιστοποιητικών για την ασφάλεια πλοήγησης στην ιστοσελίδα σας δεν ήταν απαραίτητη. Πλέον αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το SEO του site σας να διαθέτει το πρωτόκολλο HTTPS. Με αυτό τον τρόπο η Google και οι επισκέπτες σας γνωρίζουν πως η πλοήγηση στο site σας είναι ασφαλής.

Έκτος λόγος

Τελευταίος λόγος αλλά εξίσου σημαντικός με τους προηγούμενους είναι το optimization της ιστοσελίδας σας. Μια αργή ιστοσελίδα με προβλήματα στο responsiveness προς κινητές συσκευές είναι σίγουρο πως δεν θα ευνοηθεί από την Google. Φροντίστε ώστε οι εικόνες του site σας να είναι μικρές σε μέγεθος ώστε να φορτώνουν γρηγορότερα καθώς επίσης το περιεχόμενο του να είναι εύκολα προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή κάνοντας την εμπειρία των χρηστών ευχάριστη. Περισσότερα για τις βέλτιστες πρακτικές γύρω από την δομή και χρήση του site σας μπορείτε να βρείτε εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS