ΑρχικήsecurityΓιατί ένα malware μπορεί να καταστρέψει το marketing της επιχείρησης σας;

Γιατί ένα malware μπορεί να καταστρέψει το marketing της επιχείρησης σας;

Κάθε χρόνο, οι εταιρείες ξοδεύουν δισεκατομμύρια στο marketing. Ενώ πρόκειται για μια επένδυση που αξίζει τα λεφτά της, για ορισμένες εταιρείες η προσπάθεια “πάει στράφι”. Γιατί, όμως;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να καταστρέψουν την επένδυση marketing μιας εταιρείας και ένας από αυτούς είναι το κακόβουλο λογισμικό. Ως εκ τούτου, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι σημαντικό να επενδύσετε στα κατάλληλα εργαλεία για την προστασία των συστημάτων και των υπολογιστών σας από κακόβουλο λογισμικό. Παρακάτω θα δούμε τους βασικούς τρόπους με τους οποίους το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να επηρεάσει το marketing της εταιρείας σας.

marketing

ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΩΝ

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να καταστρέψει τους υπολογιστές και τα συστήματά σας προκαλώντας διαταραχή στις αλληλεπιδράσεις σας με τους πελάτες. Όταν εσείς και η ομάδα σας δεν είστε εκεί για να εξυπηρετήσετε τους πελάτες έγκαιρα, χάνετε πωλήσεις. Επιπλέον, θα μπορούσατε να χάσετε τις μελλοντικές δραστηριότητές σας, καθώς κάποιοι από αυτούς τους πελάτες είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν αργότερα στον ιστότοπό σας ή στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ

Κάποιο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων από τον υπολογιστή ή το σύστημά σας. Μπορούν είτε να διαγράψουν είτε να τροποποιήσουν τα αρχεία στον υπολογιστή σας. Η απώλεια των δεδομένων των πελατών αποτελεί ένα μεγάλο χτύπημα για κάθε εταιρεία. Αυτά τα δεδομένα αποτελούν πλεονέκτημα για τον οργανισμό και βοηθούν στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών στους πελάτες. Η απώλεια των σχεδίων marketing και των προηγούμενων αναλύσεων μπορούν επίσης να καταστρέψουν τις προσπάθειες σας.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Ενώ τα διαγραμμένα αρχεία μπορεί να μην κάνουν μεγάλη ζημιά στην εταιρεία, η κλοπή δεδομένων μπορεί να παραλύσει τις λειτουργίες σας εντελώς. Όταν οι πελάτες μαθαίνουν ότι ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί από hackers, θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην επιχείρησή σας. Έτσι, όλη η προσπάθεια marketing για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους θα χαθεί. Θυμηθείτε, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, ειδικά στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά. Όταν οι ευαίσθητες πληροφορίες καταλήγουν στα χέρια των hackers, ενδέχεται να υπάρξουν νομικές συνέπειες. Οι νομικές συνέπειες μπορεί να κοστίσουν στην επιχείρησή σας πολλά χρήματα και να δημιουργήσουν επίσης ένα κακό όνομα για το εμπορικό σήμα σας.

ΠΩΛΗΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού, οι hackers μπορούν να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασής σας, να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματά σας, να κλέψουν κρίσιμες πληροφορίες και να τις πουλήσουν στους ανταγωνιστές σας. Μπορούν να πουλήσουν τα σχέδια marketing και άλλα βασικά επιχειρηματικά μυστικά που χρησιμοποιείτε για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί.

 

Δεδομένου ότι το κακόβουλο λογισμικό αποτελεί μια σύγχρονη απειλή, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις είναι να προστατεύονται από τις επιθέσεις.

  • Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε για το anti-malware λογισμικό. Η πραγματοποίηση μιας επένδυσης στο σωστό λογισμικό είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσετε ότι τα συστήματά σας δεν μπορούν να παραβιαστούν. Επίσης, το λογισμικό θα ανιχνεύσει και θα αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό αμέσως σε περίπτωση που το σύστημά σας είναι μολυσμένο.
  • Το δεύτερο βήμα είναι να εξασφαλίσετε ότι όλοι στην εταιρεία σας εκπαιδεύονται για το πώς θα παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Οι υπολογιστές μολύνονται κυρίως κατά τη λήψη αρχείων, την επίσκεψη σε άλλους ιστότοπους, κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή κάνοντας κλικ σε ένα αναδυόμενο παράθυρο.
  • Τέλος, δεδομένου ότι δεν γνωρίζετε ποτέ πόσο ισχυρή είναι μια επίθεση, καλό θα ήταν να επενδύσετε στο back up.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS