ΑρχικήsecurityΙρανοί hackers στοχεύουν τα δυτικά πανεπιστήμια

Ιρανοί hackers στοχεύουν τα δυτικά πανεπιστήμια


Ιρανοί hackers στοχεύουν τα δυτικά πανεπιστήμια.

Ιρανοί hackers οι οποίοι υποστηρίζονται από την κυβέρνηση έχουν στοχεύσει πανεπιστήμια στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αυστραλία τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με ανακάλυψη του PriceWaterhouseCoopers.

Δεν είναι σαφές αν οι προσπάθειες να μπουν στα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων τριών ολλανδικών πανεπιστημίων, ήταν επιτυχείς.

Οι Ιρανοί hackers προσπαθούσαν να κλέψουν ακαδημαϊκή λογοτεχνία και υλικό για χρήση στα ιρανικά σχολεία.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ολλανδίας και Ιράν έχουν τεντωθεί, καθώς οι Ολλανδοί κατηγόρησαν την Τεχεράνη ότι σχεδίασε δύο πολιτικές δολοφονίες στη χώρα, οι οποίες προκάλεσαν νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τεχεράνης τον τελευταίο έτος.

Η Τεχεράνη αρνήθηκε κάθε είδους εμπλοκλη στους πυροβολισμούς των Ιρανών στην Ολλανδία.

Πληροδοριακά, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας ασφαλείας Integer Labs, μια ιρανική hacking ομάδα πραγματοποίησε spear-phishing επιθέσεις με στόχο κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ. Οι ερευνητές έχουν συνδέσει τις επιθέσεις με μια ομάδα hackers που είναι γνωστή ως APT34 ή OilRig. Στόχος των επιθέσεων ήταν η εγκατάσταση κακόβουλων λογισμικών στα κυβερνητικά συστήματα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έρευνα, οι hackers είχαν ξεκινήσει μια πολύ “έξυπνη” και καλά οργανωμένη spear-phishing εκστρατεία.

Οι Ιρανοί hackers έστελναν spear-phishing emails, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονταν από τη Westat, μια εταιρεία που πραγματοποιεί μελέτες σχετικά με τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Είναι μία πολύ γνωστή εταιρεία και έχει πραγματοποιήσει έρευνες για περισσότερες από 80 ομοσπονδιακές υπηρεσίες τα τελευταία 16 χρόνια.

Προς το παρόν, όμως, δεν ξέρουμε αν αυτή η ομάδα είναι υπεύθυνη και για τις hacking προσπάθειες προς τα πανεπιστήμια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS