ΑρχικήsecurityMobile Banking malware σε άνοδο: Πώς σχετίζεται το WhatsApp;

Mobile Banking malware σε άνοδο: Πώς σχετίζεται το WhatsApp;

malware Σύμφωνα με μελέτες, οι επιθέσεις με malware έχουν αυξηθεί κατά 50% τον τελευταίο χρόνο. Συνήθως, τα κακόβουλα λογισμικά χρησιμοποιούνται για την κλοπή χρημάτων και οικονομικών δεδομένων των χρηστών.

Τα banking malware είναι από τα πιο συνηθισμένα κακόβουλα λογισμικά στην Ινδία. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, πάνω από το 35% των οργανισμών και των ιδρυμάτων στην Ινδία έχουν πέσει θύμα μιας τέτοιας επίθεσης κατά τη διάρκεια του 2019.

Μεταξύ των πιο κοινών τύπων κακόβουλου λογισμικού που αντιμετωπίζει η Ινδία, είναι τα Adware, τα οποία εμφανίζουν διαφημίσεις στα τηλέφωνα των θυμάτων για να βγάλουν χρήματα.

Ένας άλλος τύπος malware παρακολουθεί το τηλέφωνο του στόχου. Για παράδειγμα, παρακολουθεί την τοποθεσία GPS και κλέβει προσωπικά δεδομένα. Επίσης, συχνά παρακολουθούνται το μικρόφωνο και άλλες λειτουργίες του τηλεφώνου.

Όσον αφορά στα banking malware, είναι πολύ επικίνδυνα γιατί κλέβουν δεδομένα, ενώ το θύμα κάνει πληρωμές μέσω του τηλεφώνου. Τα θύματα δεν γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και ότι οι hackers βλέπουν τα τραπεζικά τους credentials.

Τι σχέση έχει το WhatsApp;

Το WhatsApp χρησιμοποιείται συχνά από τους hackers για την πραγματοποίηση επιθέσεων με banking malware. Παρά την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, οι hackers συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να εκμεταλλευτούν και την παραμικρή ευπάθεια.

Πρόσφατα, υπήρχε μια zero-day ευπάθεια, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι hackers για να μεταφέρουν malware στη συσκευή του δέκτη των μηνυμάτων.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε εγκατεστημένο κάποιο κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας μέσω του WhatsApp, «καθαρίστε» όλα τα δεδομένα και μην ανοίγετε άγνωστα αρχεία και συνδέσμους.

Άλλοι κίνδυνοι

Οι phishing επιθέσεις είναι, επίσης, αγαπημένος τρόπος επίθεσης των hackers. Οι κυβερνοεγκληματίες στέλνουν συχνά τέτοια emails, που περιέχουν κακόβουλα έγγραφα ή links. Στόχος είναι να εξαπατηθούν τα θύματα, να ανοίξουν τα links και να εισαγάγουν προσωπικά στοιχεία.

Η λήψη εφαρμογών από καταστήματα τρίτων και ή από το Διαδίκτυο είναι απαγορευτική, καθώς μπορεί να εγκαταστήσετε κάποιο malware χωρίς να το καταλάβετε! Επίσης, μην ανοίγετε κανένα ύποπτο αρχείο ή σύνδεσμο, αν δεν είστε σίγουροι για τον αποστολέα.

Η σύνδεση σε άγνωστα δίκτυα WiFi είναι, επίσης, επικίνδυνη. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιτρέψει μια επίθεση “man-in-the-middle“.

Η ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου είναι τόσο σημαντική όσο και η ασφάλεια του σπιτιού σας ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής. Λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και μείνετε προστατευμένοι!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS