ΑρχικήHow ToMac: Αποκλείστε τη σύνδεση σε λάθος WiFi δίκτυο

Mac: Αποκλείστε τη σύνδεση σε λάθος WiFi δίκτυο

Συνδέεστε με πάρα πολλά διαφορετικά δίκτυα WiFi μέσα στη εβδομάδα; Στο σπίτι, στο γραφείο, στις καφετέριες και εστιατόρια. Αν ζείτε και εργάζεστε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, ίσως να διαπιστώσετε ότι ορισμένα από αυτά τα δίκτυα είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, που το Mac σας τα βλέπει όλα ταυτόχρονα.

Αυτό είναι εξαιρετικό, εκτός από τις στιγμές που το Mac συνδέεται σε ένα μακρινό, αδύναμο, αργό δίκτυο WiFi ενώ ένα ταχύτερο είναι πολύ πιο κοντά.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να ελέγχετε τα δίκτυα στα οποία συνδέεται το Mac σας.

Για να γίνει αυτό, μεταβείτε στις προτιμήσεις δικτύου (Network Preferences). Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό από τις προτιμήσεις συστήματος (System Preferences), πατώντας στο Δίκτυο ή στο WiFi στο μενού συστήματος και επιλέγοντας άνοιγα Προτιμήσεις Δικτύου.

MacMacWiFi

Όταν φτάσετε σε αυτήν την οθόνη, θα σας εμφανιστούν πληροφορίες σχετικά με την σύνδεση σας.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι το WiFi είναι επιλεγμένο στη στήλη από την αριστερή πλευρά του παραθύρου.

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα όσον αφορά τον έλεγχο των δικτύων στα οποία συνδέεστε, είναι το πλαίσιο “Αυτόματη σύνδεση με αυτό το δίκτυο”. Αυτό λειτουργεί ακριβώς όπως φαντάζεστε και προσφέρει έναν εύκολο τρόπο να διαλέξετε σε ποία δίκτυα θέλετε να συνδέεστε.

Ενώ αυτή η οθόνη προσφέρει ένα μικρό έλεγχο της σύνδεσης WiFi, για να μπείτε στις κανονικές ρυθμίσεις, πατήστε στο Advanced.

WiFi

Εδώ έχετε πρόσβαση σε αρκετές πληροφορίες.

Εάν έχετε την επιλογή “Remember networks this computer has joined” ενεργή, η λίστα με τα προτιμώμενα δίκτυα θα συμπληρώνετε με κάθε δίκτυο στο οποίο έχετε συνδεθεί, παλιό ή νέο, τρέχον ή όχι. Η λίστα αυτή αυξάνεται σχετικά γρήγορα, ειδικά αν ταξιδεύετε. Καλό είναι, να καθαρίζετε τη λίστα συχνά από τυχαία δίκτυα π.χ καφετέριες για να την κρατάτε τακτοποιημένη.

Για να διαγράψετε ένα δίκτυο, επιλέξτε το και στη συνέχεια πατήστε το “-” στο κάτω μέρος της λίστας.

Αυτή η λίστα μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο των δικτύων στα οποία συνδέεται το Mac, ελέγχοντας την προτεραιότητα των δικτύων. Την προτεραιότητά την αλλάζετε πατώντας στο δίκτυο και σύροντας το προς τα πάνω και προς τα κάτω στη λίστα με τα προτιμώμενα δίκτυα. Όσο πιο ψηλά στη λίστα είναι ένα δίκτυο, τόσο μεγαλύτερη είναι η προτεραιότητα του. Μετακινήστε τα δίκτυα υψηλής προτεραιότητας στην κορυφή της λίστας και αφήστε τα υπόλοιπα χαμηλά.

Όσο λιγότερα δίκτυα έχετε στη λίστα, τόσο πιο εύκολο είναι να τα ελέγξετε.

Μπορείτε, επίσης, να επιλέγετε με ποια δίκτυα να συνδέεται αυτόματα το Mac, επιλέγοντας το πλαίσιο δίπλα στο όνομα.

Θυμηθείτε να πατάτε το OK για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές που κάνατε ή το Cancel για να ακυρώσετε τυχόν αλλαγές που κάνατε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS