Η Niantic Labs προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους την τεχνολογία πίσω από το Pokémon Go και το Pikmin Bloom, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και «μεταverse πραγματικού κόσμου». Οι προγραμματιστές μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Niantic Lightship από σήμερα. Η εταιρεία ανακοίνωσε και ένα επενδυτικό ταμείο 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει προγραμματιστές που «μοιράζονται το όραμά μας για το μετασύστημα του πραγματικού κόσμου και συμβάλλουν στο παγκόσμιο οικοσύστημα που χτίζουμε».
Δείτε επίσης: Facebook: Φωτογραφίες του πρωτότυπου VR hardware του
Δείτε επίσης: Το FreakOut Python botnet επιτίθεται σε ευάλωτες video DVR συσκευές
Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εργαλειοθήκη της Ninatic για να δημιουργήσουν 3D mesh maps σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι εφαρμογές να μπορούν να κατανοήσουν τις επιφάνειες και την τοπογραφία του κόσμου που περιβάλλει μια συσκευή. Άλλα API θα βοηθήσουν τις εφαρμογές να γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ διαφορετικών πτυχών ενός περιβάλλοντος, όπως το έδαφος, ο ουρανός, το νερό και τα κτίρια. Η εργαλειοθήκη επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που επιτρέπουν σε έως και πέντε παίκτες να συμμετέχουν στην ίδια περίοδο λειτουργίας του AR, διατηρώντας συγχρονισμένο όλο το περιεχόμενο και τις αλληλεπιδράσεις τους.
Ηλιακή καταιγίδα ίσως επηρεάσει την ανάκαμψη από τον τυφώνα
Αποκαλύφθηκαν τα Cybercab robotaxi και Tesla Robovan
Πώς τα εργαλεία της OpenAI επηρεάζουν τις εκλογές;
Τα εργαλεία είναι ως επί το πλείστον δωρεάν. Τα API για πολλούς παίκτες θα είναι διαθέσιμα χωρίς κόστος για τους πρώτους έξι μήνες, ανεξάρτητα από το πόσους χρήστες έχει μια εφαρμογή. Μετά από αυτό, η Niantic θα χρεώνει ένα τέλος εάν τα API χρησιμοποιούνται σε μια εφαρμογή με περισσότερους από 50.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες.
Αρκετά αξιόλογα brands έχουν λάβει μέρος σε μια ιδιωτική beta του κιτ ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των Universal Pictures, PGA of America και Warner Music Group. Η Coachella δημιούργησε μια εμπειρία AR που οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ της θα μπορούν να παρακολουθήσουν την επόμενη χρονιά. Θα μπορούν να δουν μια μεγάλη εκδοχή της πεταλούδας του Coachella να προσγειώνεται στον επταώροφο πύργο του ουράνιου τόξου Spectra.
Δείτε επίσης: Η Canon δημιούργησε διπλό φακό fisheye για το σύστημα βίντεο VR
Εν τω μεταξύ, η Shueisha συνεργάζεται με τον developer T&S για να φέρει χαρακτήρες από το One Piece και άλλα manga στον πραγματικό κόσμο με το AR. Αυτή η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη το 2022.
Το όραμα της Niantic για το metaverse είναι πολύ διαφορετικό από το μελλοντικό μέλλον με επίκεντρο την εικονική πραγματικότητα που έχει στο μυαλό της η μητρική εταιρεία του Facebook Meta. Σε μια ανάρτηση τον Αύγουστο, ο Διευθύνων Σύμβουλος John Hanke ανέφερε ότι το «μεταverse του πραγματικού κόσμου» αφορά τη σύνδεση του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου, αντί να υπάρχει καθαρά ως εικονική εμπειρία. Έχοντας αυτό κατά νου, η εταιρεία εργάζεται σε γυαλιά AR με την Qualcomm τα τελευταία δύο χρόνια.
Πηγή πληροφοριών: engadget.com