ΑρχικήinetFacebook: Φωτογραφίες του πρωτότυπου VR hardware του

Facebook: Φωτογραφίες του πρωτότυπου VR hardware του

Ο Mark Zuckerberg και ο επικεφαλής της εικονικής πραγματικότητας στο Facebook Andrew Bosworth ασχολούνται με το πρωτότυπο της τεχνολογίας VR (ή AR) της εταιρείας και θέλουν να μας κάνουν μία επίδειξη. Και τα δύο στελέχη έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες τους, που φορούν VR headsets και μιλάνε για το έργο του Facebook στο metaverse. Ενώ τα ακουστικά που φοράνε δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένο ότι θα κυκλοφορήσουν ως προϊόντα λιανικής, είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά στο τι συμβαίνει στο εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας του Facebook.

Facebook

Δείτε επίσης: Η Sophie Zhang θα καταθέσει εναντίον του Facebook στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Τα ακουστικά που φορά ο Zuckerberg μοιάζουν με ακουστικά Oculus. Ωστόσο, τα προσδιορίζει ως “ανάλυση αμφιβληστροειδούς”, δανειζόμενος τη φράση της Apple για τις οθόνες με τόσο μεγάλη πυκνότητα pixel που δεν μπορείτε να διακρίνετε μεμονωμένα σημεία σε κανονική απόσταση λειτουργίας. Τα ακουστικά που παρουσιάζει ο Boz έχουν πιο ενδιαφέρον σχεδιασμό. Μοιάζουν σχεδόν ίδια με τα σχέδια και τις περιγραφές των φημολογούμενων ακουστικών VR της Apple, ενώ σε μία άλλη φωτογραφία μοιάζουν είτε σαν να έχουν ένα πολύ μεγάλο λουράκι είτε ένα καπάκι που τα κρατάει στο κεφάλι του.

Δείτε ακόμα: Zuckerberg: Θέλει να μετατρέψει το Facebook σε “εταιρεία metaverse”

Πέρα από το αόριστο σχόλιο περί «αμφιβληστροειδούς» του Zuckerberg, ουσιαστικά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι ακουστικά είναι, τι είναι ικανά να κάνουν ή ακόμα και αν πρόκειται για απλώς μη λειτουργικές σχεδιαστικές μακέτες.

VR

Αυτό είναι ίσως αναμενόμενο, δεδομένου ότι δεν αναμένεται καμιά ανακοίνωση τέτοιου προϊόντος από το Facebook. Ενώ η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα ζευγάρι έξυπνων Ray Bans, το οποίο ονόμασε ένα βήμα στο δρόμο «προς τα γυαλιά πλήρους επαυξημένης πραγματικότητας», το εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας του Facebook δείχνει επίσης πολλά πρωτότυπα που πιθανότατα δεν θα φτάσουν ποτέ στην αγορά.

Δείτε επίσης: Το Facebook ερευνά συστήματα AI που βλέπουν, ακούν και θυμούνται ό, τι κάνετε

Αυτά περιλαμβάνουν συσκευές όπως το ακουστικό προβολής ματιών, τα γυαλιά Aria AR που επικεντρώνονται στην έρευνα και ένα σύνολο από γυαλιά VR (που δείχνουν έναν εικονικό κόσμο αντί να επαυξάνουν τον πραγματικό). Αντί για το ίδια τα ακουστικά, ο Boz και ο Zuckerberg φαίνεται να πουλάνε το metaverse concept τους, το οποίο η εταιρεία λέει ότι είναι ένας εικονικός κόσμος που θα μπορούσε να είναι η επόμενη έκδοση του διαδικτύου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS