ΑρχικήinetApple Car: Συζητήσεις με Toyota και μαζική παραγωγή από το 2024;

Apple Car: Συζητήσεις με Toyota και μαζική παραγωγή από το 2024;

Apple Car μαζική παραγωγή
Apple Car: Συζητήσεις με Toyota και μαζική παραγωγή από το 2024;

Εδώ και πολλά χρόνια, ακούγονται πολλές φήμες για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple, γνωστό και ως Apple Car. Πολλές από αυτές πιθανότατα είναι λανθασμένες και όχι τόσο αξιόπιστες, αλλά ο τεράστιος όγκος δεδομένων που έχει διαρρεύσει δείχνει ότι η Apple ετοιμάζει μάλλον κάτι πολύ μεγάλο. Οι νέες φήμες προέρχονται από μια πρόσφατη αναφορά της Digitimes, η οποία λέει ότι η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του Apple Car το 2024. Η εταιρεία φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες για το Apple Car με διάφορους πιθανούς συνεργάτες στην Ασία, συμπεριλαμβανομένων των Toyota και LG.

Δείτε επίσης: Apple car μπαταρίες: Η Apple θέλει να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ

Λέγεται ότι η Apple είχε επισκεφτεί την SK Group και την LG Electronics τον Ιούλιο για να συζητήσει για το Apple Car project. Οι ίδιες πηγές πιστεύουν ότι η ιαπωνική Toyota Motor Corporation θα μπορούσε να είναι η επόμενη στη λίστα της εταιρείας για το Apple Car. Στο παρελθόν έχουν ακουστεί διάφορες πιθανές συνεργασίες της Apple με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen και Hyundai.

Πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του Apple Car;

Η Apple εργάζεται σε ένα project σχετικό με αυτοκίνητο από το 2014 τουλάχιστον.

Στις αρχές του 2015, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Titan – που είναι η κωδική ονομασία του project της Apple – θα μοιάζει με μίνι βαν αντί για αυτοκίνητο.

Δείτε επίσης: Άδεια οδήγησης στο Apple Wallet: Από ποια κράτη ξεκινά η διαθεσιμότητα του feature;

Apple Car Toyota

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple επικεντρωνόταν σε λογισμικό και αυτόνομα συστήματα που θα τροφοδοτούσαν το αυτόνομο αυτοκίνητό της και όχι στο ίδιο το αυτοκίνητο. Με τα χρόνια, όμως, φάνηκε ότι το Apple Car δεν είναι απλώς μια φήμη. Αργά ή γρήγορα, η Apple πρόκειται να λανσάρει ένα αυτοκίνητο (αν κάτι δεν πάει στραβά και δεν ακυρωθεί το project).

Αυτό που αναρωτιούνται πολλοί είναι αν ο Tim Cook θα βρίσκεται ακόμα στην εταιρεία όταν θα κυκλοφορήσει το Apple Car στην αγορά. Μια πρόσφατη έκθεση του Bloomberg ισχυρίστηκε ότι ο Cook θέλει να επιβλέψει μια ακόμη σημαντική σειρά προϊόντων πριν αποσυρθεί από CEO της Apple. Αυτό το προϊόν κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τα mixed-reality headset της Apple ή/και τα γυαλιά AR. Αυτή η έκθεση αναφέρει ότι ο Cook θα αποσυρθεί κάποια στιγμή μεταξύ 2025 και 2028. Εάν η DigiTimes έχει δίκιο και η Apple ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του Apple Car μέχρι το 2024, ενδέχεται να είναι ο Cook αυτός που θα ανακοινώσει το όχημα.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Είναι πλέον το όγδοο υψηλότερα αμειβόμενο στέλεχος στις ΗΠΑ

Προηγούμενα δημοσιεύματα του Reuters ισχυρίζονται ότι η Apple στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός αυτόνομου οχήματος από το 2024, οπότε η εστίαση της DigiTimes σε αυτήν την ημερομηνία μάλλον δεν είναι τυχαία. Από την άλλη μεριά, τα προβλήματα που προκαλούνται από την πανδημία αλλά και από την παγκόσμια έλλειψη τσιπ θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την έλευση ενός Apple Car στην αγορά.

Πηγή: BGR

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS