ΑρχικήinetiPhone: Μειωμένες οι πωλήσεις λίγο πριν την κυκλοφορία του iPhone 13

iPhone: Μειωμένες οι πωλήσεις λίγο πριν την κυκλοφορία του iPhone 13

Μειωμένο εμφανίστηκε το μερίδιο αγοράς της Apple (13,7% ) στην παγκόσμια αγορά smartphone λίγο πριν το λανσάρισμα του iPhone 13. Το τελευταίο διάστημα οι πωλήσεις iPhone ήταν χαμηλές, αν και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι πελάτες περιμένουν τη νέα σειρά iPhone 13.

Δείτε επίσης: Το 82% των χρηστών Android δεν ενδιαφέρεται για το iPhone 13 λόγω των περιορισμών

iPhone πωλήσεις

Ωστόσο, αυτή η πτώση στις πωλήσεις των iPhone έφερε την Apple στην 4η θέση, πίσω από τη Samsung, την Oppo και την Xiaomi.

Έκθεση της TrendForce αναφέρει:

Οι πρόσφατες αυξήσεις των κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία, το Βιετνάμ και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια αγορά smartphone από άποψη παραγωγής και ζήτησης, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες της TrendForce. Η παγκόσμια παραγωγή smartphone για το 2ο τρίμηνο μειώθηκε κατά 11%“.

Ωστόσο, η εταιρεία σημειώνει ότι υπήρχε αύξηση σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.

Δείτε επίσης: iPhone 13: Υποστήριξη δορυφορικής επικοινωνίας για κλήσεις ακόμα και χωρίς δίκτυο;

Η εταιρεία δήλωσε ότι η Samsung επηρεάστηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό, αλλά κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της.

iPhone: Μειωμένες οι πωλήσεις λίγο πριν την κυκλοφορία του iPhone 13

Δεδομένου ότι η Ινδία και το Βιετνάμ παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή smartphone, τα κρούσματα COVID-19 και στις δύο χώρες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 είχαν σημαντικό αντίκτυπο στον όγκο παραγωγής. Φέτος, η Samsung θα παραμείνει το κορυφαίο smartphone brand… Ωστόσο, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στη διατήρηση του μεριδίου αγοράς της στο μέλλον. Ο ανταγωνισμός θα ενταθεί καθώς ανταγωνιστικά brands έχουν διακριθεί στον σχεδιασμό και την κατασκευή smartphone“, είπε η TrendForce.

Από την άλλη, η Apple αναμένεται να ξαναφτάσει στη δεύτερη θέση της λίστας με τις περισσότερες πωλήσεις αυτό το τρίμηνο, καθώς προβλέπεται ότι οι πωλήσεις του iPhone 13 θα αυξήσουν το μερίδιό της εταιρείας στο 15,8%.

Δείτε επίσης: iPhone 13 τιμή: Μήπως θα το πληρώσετε πιο ακριβά απ’ όσο περιμένατε;

Η παραγωγή iPhone της Apple έφτασε στο χαμηλότερο σημείο για το έτος και η κατάταξή της έπεσε στην τέταρτη θέση το 2ο τρίμηνο, επειδή αυτό το τρίμηνο είναι η μεταβατική περίοδος μεταξύ της σειράς iPhone του περασμένου έτους και του επερχόμενου μοντέλου.

Η Apple θα κυκλοφορήσει τέσσερα κορυφαία μοντέλα iPhone αυτόν τον Σεπτέμβριο. Οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις σχετίζονται με τη βελτιωμένη κάμερα και τον επεξεργαστή Α15 νέας γενιάς, ενώ άλλες σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση λειτουργιών που υπάρχουν ήδη στο iPhone 12.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS