ΑρχικήinetiPhone 13: Υποστήριξη δορυφορικής επικοινωνίας για κλήσεις ακόμα και χωρίς δίκτυο;

iPhone 13: Υποστήριξη δορυφορικής επικοινωνίας για κλήσεις ακόμα και χωρίς δίκτυο;

Τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες για την επερχόμενη σειρά iPhone 13, οι οποίες αναφέρονται σε πολλά νέα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Τώρα, έρχεται στο φως μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα φήμη, η οποία αν ισχύει, θα ενθουσιάσει τους πελάτες της Apple. Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo είπε ότι αναμένει τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 13 να διαθέτουν λειτουργία low-earth-orbit (LEO) δορυφορικής επικοινωνίας. Η υποστήριξη LEO δορυφορικής επικοινωνίας θα επέτρεπε σε έναν χρήστη iPhone 13 να στέλνει μηνύματα και να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις ακόμη και όταν δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου 4G/5G.

Δείτε επίσης: iPhοne 13 χαρακτηριστικά: Always-On display όπως το Apple Watch;

iPhone 13 κλήσεις δίκτυο

Το Bloomberg είχε ήδη αναφέρει, πριν αρκετό καιρό, ότι η τεχνολογική εταιρεία έκανε έρευνες σχετικά με τη χρήση δορυφορικής τεχνολογίας για τη μετάδοση δεδομένων σε iPhone. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι αυτή η χρήσιμη δυνατότητα θα αποτελεί μέρος της πολυαναμενόμενης σειράς iPhone 13.

Δείτε επίσης: iPhοne 13 τιμή: Μήπως θα το πληρώσετε πιο ακριβά απ’ όσο περιμένατε;

Ο Kuo εικάζει ότι στο μέλλον, θα μπορούσε να υπάρχει υποστήριξη της δορυφορικής επικοινωνίας LEO και από τα επερχόμενα Apple AR headset, το Apple Car και άλλα αξεσουάρ Internet-of-Things, πέραν του iPhone 13.

Ο Kuo υποστηρίζει ότι το iPhone 13 θα χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη έκδοση του Qualcomm X60 baseband modem chip. Αυτό το chip θα υποστηρίζει τις επικοινωνίες μέσω δορυφόρου.

Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι. Επομένως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν η αποστολή μηνυμάτων και η πραγματοποίηση κλήσεων μέσω δορυφόρου (και χωρίς κάλυψη δικτύου) θα λειτουργήσουν μόνο με τις υπηρεσίες της Apple, όπως το iMessage και το FaceTime. Δεν είναι επίσης σαφές εάν οι δορυφορικές λειτουργίες θα είναι δωρεάν, όπως το GPS, ή θα συνοδεύονται από σχετικές χρεώσεις χρήσης.

Δείτε επίσης: Gurman: Το iPhοne 13 μάλλον δεν θα έρθει με in-screen Touch ID

iPhone 13 LEO δορυφορικής επικοινωνίας

Αυτή τη στιγμή αναμένουμε ότι η Apple θα ανακοινώσει τη σειρά iPhone 13 τον Σεπτέμβριο. Λέγεται ότι τα τηλέφωνα θα μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με την υπάρχουσα σειρά iPhone 12, ωστόσο θα διαθέτουν νέες δυνατότητες και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Αυτά περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις στα συστήματα κάμερας και high-refresh rate οθόνη για τα μοντέλα Pro και μικρότερο notch. Εάν οι νέες φήμες σχετικά με την υποστήριξη LEO δορυφορικής επικοινωνίας είναι σωστές, το iPhone 13 θα ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο τους χρήστες αφού μιλάμε για ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά που έχουν ανακοινωθεί.

Πηγή: 9to5mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS