ΑρχικήHow ToWindows 11: Πώς να ρυθμίσετε manually ώρα και ημερομηνία

Windows 11: Πώς να ρυθμίσετε manually ώρα και ημερομηνία

Τα Windows 11 είναι εδώ, με πολλούς χρήστες να τα αναμένουν στον υπολογιστή τους. Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft έρχεται εξοπλισμένο με νέα χαρακτηριστικά και σίγουρα θα έχετε πολλές ερωτήσεις γι’ αυτό. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε manually την ημερομηνία και την ώρα στα Windows 11. Εάν η ώρα του συστήματός σας είναι λάθος, πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Τα Windows συνήθως συγχρονίζουν την ώρα του συστήματος χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό μπορεί, μερικές φορές, να προκαλέσει δυσλειτουργίες και να έχει ως αποτέλεσμα το σύστημα να εμφανίζει εσφαλμένα την ώρα.

Με τα Windows 11, έρχονται πολλές νέες δυνατότητες και μέρη της διεπαφής χρήστη για να εξερευνήσετε. Ακόμα και βασικές εργασίες, όπως η αλλαγή της ώρας, μπορεί να είναι δύσκολο να εκτελεστούν. Μπορείτε σίγουρα να βασιστείτε στον Πίνακα Ελέγχου και στην εφαρμογή Ρυθμίσεις για να τροποποιήσετε την ώρα στα Windows 11.

Διαβάστε επίσης: Microsoft Windows evolution: Από τα Windows 1.0 στα Windows 11

Πώς να αλλάξετε manually την ημερομηνία και την ώρα στα Windows 11
Για να αλλάξετε την ώρα στα Windows 11, μπορείτε να βασιστείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και στον Πίνακα Ελέγχου. Ας δούμε και τις δύο αυτές μεθόδους.

Windows 11 - ώρα και ημερομηνία
Windows 11: Πώς να ρυθμίσετε manually ώρα και ημερομηνία

Αλλαγή ώρας μέσω του Πίνακα Ελέγχου

Ναι, μπορείτε ακόμα να αλλάξετε την ώρα στα Windows 11 από τον Πίνακα Ελέγχου. Ιδού πώς:

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού Έναρξη, αναζητήστε και ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου “Εκτέλεση”. Εκεί, πληκτρολογήστε το στοιχείο ελέγχου και πατήστε Enter.
  • Μόλις φτάσετε εκεί, κάντε κλικ στην επιλογή Ρολόι και Περιοχή στην αρχική του σελίδα.
Windοws 11
Windows 11: Πώς να ρυθμίσετε manually ώρα και ημερομηνία
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας” στην επικεφαλίδα Ώρα και Ημερομηνία.
  • Επιπλέον, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή ημερομηνίας και ώρας. Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε χειροκίνητα την ώρα της ημέρας μαζί με την ημερομηνία. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε τη ζώνη ώρας από την προηγούμενη οθόνη.
ώρα και ημερομηνία
Windows 11: Πώς να ρυθμίσετε manually ώρα και ημερομηνία
  • Αφού οριστεί η ώρα, πατήστε OK και στα δύο παράθυρα για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Δείτε ακόμη: Μελλοντικά updates Windows 11: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αλλαγή ημερομηνίας και ώρας μέσω των Ρυθμίσεων

Η Microsoft έχει εργαστεί σκληρά για τη νέα εφαρμογή Ρυθμίσεις, οπότε φροντίστε να την εξερευνήσετε και να την αξιοποιήσετε. Ρυθμίστε την ώρα μέσω των Ρυθμίσεων, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα Ώρα και γλώσσα>Δεδομένα και ώρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο γραφικό στοιχείο ώρας στη γραμμή εργασιών και να κάνετε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή ημερομηνίας και ώρας.
  • Εκεί, κάντε κλικ στην επιλογή Ημερομηνία & ώρα. Τώρα, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή “Αυτόματη ρύθμιση ώρας”.
  • Η καρτέλα με την ένδειξη “Ρυθμίστε την ημερομηνία και την ώρα χειροκίνητα” θα γίνει τώρα διαθέσιμη. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή στην καρτέλα.
Windοws 11
Windοws 11: Πώς να ρυθμίσετε manually ώρα και ημερομηνία
  • Τέλος, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να αλλάξετε την ώρα. Διαμορφώστε την ώρα και κάντε κλικ στο Αλλαγή.
ώρα και ημερομηνία
Windοws 11: Πώς να ρυθμίσετε manually ώρα και ημερομηνία

Πρόταση: Windows 11: Πώς να τα ανοίξετε ή να κάνετε επανεκκίνηση σε Safe Mode;

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα καταφέρετε να αλλάξετε επιτυχώς την ώρα του συστήματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρυθμίσετε την ώρα σύμφωνα με τους Internet Time Servers.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS