ΑρχικήUpdatesΜελλοντικά updates Windows 11: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μελλοντικά updates Windows 11: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Με τα Windows 11, η Microsoft διατηρεί το μοντέλο συντήρησης των Windows 10 γνωστό ως «Windows as a Service (WaaS)». Στο πλαίσιο του WaaS, η Microsoft σχεδιάζει να προσφέρει μια πάντα ενημερωμένη εμπειρία με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και ενημερώσεις ασφαλείας.

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι τα Windows 11 θα λάβουν όλες τις ενημερώσεις που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή στα Windows 10, συμπεριλαμβανομένης της Patch Tuesday, της προαιρετικής προεπισκόπησης, της OOB (out of band) και άλλων.

Δείτε επίσης: Windows 11 Home vs Windows 11 Pro: Βασικές διαφορές

Ωστόσο, θα υπάρξει μία αλλαγή στον ρυθμό ενημέρωσης: Τα Windows 11 θα ενημερώνονται μία φορά το χρόνο με νέες δυνατότητες και αυτή η ενημερωμένη έκδοση θα κυκλοφορεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 updates Windows 11

Αθροιστικές ενημερώσεις των Windows 11

Οι αθροιστικές ενημερώσεις, αλλιώς γνωστές ως μηνιαίες ενημερώσεις ή Patch Tuesday, θα κυκλοφορούν τουλάχιστον μία φορά το μήνα και περιλαμβάνουν βελτιώσεις ποιότητας, διορθώσεις σφαλμάτων και επιδιορθώσεις ασφαλείας.

Διαφορετικοί τύποι ενημερώσεων των Windows 11:

  • Κυκλοφορίες Windows 11 “B” ή updates Patch Tuesday θα δημοσιεύονται τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα, γνωστή ως Patch Tuesday, με βελτιώσεις ασφαλείας και μερικές φορές διορθώσεις ποιότητας. Την ίδια ημέρα, τα Windows 10 θα λάβουν επίσης ενημερώσεις με πανομοιότυπες διορθώσεις.
  • Κυκλοφορίες Windows 11 “C” και “D”: Αυτές οι ενημερώσεις θα κυκλοφορήσουν την τρίτη και τέταρτη εβδομάδα του μήνα αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Malware εμφανίζεται ως Windows 11 Installer και μολύνει χρήστες

Ενημέρωση συμβατότητας και αξιοπιστίας

Οι ενημερώσεις συμβατότητας και αξιοπιστίας (out-of-band) δεν ακολουθούν το τυπικό πρόγραμμα κυκλοφορίας και μπορούν να κυκλοφορήσουν πριν από μια ενημέρωση χαρακτηριστικών για να διευκολύνουν την εμπειρία εγκατάστασης.

Ενημερώσεις μικροκώδικα

Η Microsoft θα εξακολουθεί να προσφέρει ενημερώσεις μικροκώδικα Intel για να μετριάσει τις γνωστές ευπάθειες ή προβλήματα hardware στην CPU, εάν είναι απαραίτητο.

Ενημέρωση για το Windows Defender Antivirus

Η ενημέρωση ορισμού για το Windows Defender Antivirus θα κυκλοφορεί τακτικά για την ενημέρωση των ανιχνεύσεων που χρησιμοποιούνται από το Microsoft Defender Antivirus.

Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού

Τα Windows 11 είναι τεχνικά Windows 10 (NT.10) και θα λαμβάνουν και updates του Malicious Software Removal Tool κάθε μήνα για την αφαίρεση γνωστών infections από έναν υπολογιστή.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να δημιουργήσετε εύκολα ένα BMP file;

Windows 11 LTSC

Για όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν εκδόσεις Windows για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Microsoft σχεδιάζει να προσφέρει έκδοση LTSC των Windows 11, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει η έκδοση LTSC.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS