ΑρχικήinetWindows 11 Home vs Windows 11 Pro: Βασικές διαφορές

Windows 11 Home vs Windows 11 Pro: Βασικές διαφορές

Κάθε σημαντική έκδοση των Windows, περιλαμβάνει συνήθως διαφορετικές εκδόσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα Windows 11 και έχουμε ήδη μια ιδέα για τα SKU που θα είναι διαθέσιμα. Οι δύο εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν, θα είναι οι Home και Pro. Οι χρήστες θα μπορούν να τις βρουν σε καταστήματα ή προεγκατεστημένες σε υπολογιστές. Ποιες θα είναι όμως οι διαφορές που θα έχουν αυτές οι δύο εκδόσεις;

Windows 11 Home

Microsoft: Προειδοποιεί τους χρήστες των Windows για νέα απάτη!

Η κύρια διαφορά μεταξύ των Windows 11 Hοme και Pro είναι η τιμή τους. Εάν η Microsoft κρατήσει την ίδια τιμή με τα Windows 10, η έκδοση Home θα κοστίζει 139,99 $, ενώ η Pro θα κοστίζει 199,99 $. Επίσης, για τους περισσότερους χρήστες, τα Windows 11 Home θα προσφέρουν σχεδόν ό, τι χρειάζονται. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η έκδοση Pro προορίζεται για επαγγελματίες, συνήθως άτομα που χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για εργασία. Υπάρχουν μερικές πρόσθετες λειτουργίες.

Η πρώτη μεγάλη διαφορά που θα δείτε μεταξύ των Windows 11 Home και Pro είναι όταν τα ρυθμίζετε για πρώτη φορά. Τα Windows 11 Home έχουν έναν περιορισμό που μπορεί να είναι ενοχλητικός για ορισμένους, αφού πρέπει να τα ρυθμίσετε με μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και έναν λογαριασμό Microsoft. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε τον λογαριασμό Microsoft από το Windows 11 Home μετά τη ρύθμιση του υπολογιστή, αλλά τα Windows 11 Pro, σάς επιτρέπουν απλά να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας με έναν τοπικό λογαριασμό.

Μια άλλη διαφορά που θα είναι αισθητή για τους επιχειρηματικούς χρήστες είναι ότι οι υπολογιστές με Windows 11 Home δεν μπορούν να συνδεθούν στον Active Directory. Οι λύσεις Active Directory είναι απαραίτητες για τη διαχείριση επαγγελματικών συσκευών, όπως η διαμόρφωση πρόσβασης σε συγκεκριμένους πόρους, η ανάπτυξη εφαρμογών και ούτω καθεξής. Πρόκειται για επαγγελματικά εργαλεία, επομένως δεν έχουν νόημα για τους περισσότερους χρήστες του Windows 11 Home.

Η επόμενη σημαντική διαφορά μεταξύ των εκδόσεων Hοme και Pro των Windows 11 είναι η υποστήριξη για δυνατότητες εικονικοποίησης στα Windows. Τα Windows 11 Home δεν υποστηρίζουν το Hyper-V ή το Windows Sandbox. Επιπλέον, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόγραμμα-πελάτης απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, δεν μπορεί να είναι κεντρικός υπολογιστής, επομένως δεν μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή Windows 11 Home χρησιμοποιώντας την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Microsoft. Από την άλλη, τα Windows 11 Pro υποστηρίζουν όλες αυτές τις δυνατότητες.

Windows Sandbox/Hyper-V: Επιτρέπουν την εκμετάλλευση zero day ευπάθειας

Καθώς οι επιχειρηματικοί χρήστες ασχολούνται συχνά με ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες, υπάρχουν επίσης ορισμένες επιπλέον δυνατότητες ασφαλείας στα Windows 11 Pro. Πρώτον, υπάρχει υποστήριξη για κρυπτογράφηση BitLocker. Αυτή η δυνατότητα κρυπτογραφεί δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον σκληρό σας δίσκο, ώστε κανένας άλλος να μην έχει πρόσβαση σε αυτά. Ακόμα κι αν ο υπολογιστής σας έχει κλαπεί, τα αρχεία σας προστατεύονται από χρήστες εκτός από εσάς.

Windows 11 Pro

Τα Windows 11 Pro έρχονται επίσης με προστασία πληροφοριών των Windows ή WIP, ένα εργαλείο πρόληψης απώλειας δεδομένων, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή διαρροής δεδομένων από μια εταιρεία. Χρησιμοποιώντας πολιτικές WIP, οι εταιρείες μπορούν να εμποδίσουν τους χρήστες να προωθούν περιεχόμενο εκτός της εταιρείας, για παράδειγμα.

Τα Windows 11 Home και Pro μοιράζονται τις ίδιες ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος, επομένως θα λειτουργούν ως επί το πλείστον στους ίδιους υπολογιστές. Ωστόσο, τα Windows 11 Home έχουν στην πραγματικότητα διαφορετικά ανώτατα όρια σε σύγκριση με τα Windows 11 Pro. Για παράδειγμα, οι οικιακοί υπολογιστές με Windows 11 μπορούν να έχουν μόνο μία υποδοχή CPU και επομένως μόνο μία CPU. Ομοίως, το Windows 11 Home υποστηρίζει μόνο έως 64 πυρήνες CPU, ενώ τα Windows 11 Pro μπορούν να έχουν έως και 128.

Τα Windows 11 Home περιορίζονται επίσης σε “μόλις” 128 GB μνήμης RAM. Ωστόσο, τα Windows 11 Pro θα έχουν έως και 2 TB και αυτό θα είναι κυρίως χρήσιμο αν θέλετε να δημιουργήσετε πολλές εικονικές μηχανές με άφθονη μνήμη RAM.

Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος των διαφορών μεταξύ των εκδόσεων Home και Pro των Windows 11 είναι για επιχειρήσεις. Οι περισσότερες δυνατότητες διαχείρισης συσκευών δεν διατίθενται καθόλου στα Windows 11 Home. Τα Windows 11 Pro ωστόσο, υποστηρίζουν πράγματα όπως η Πολιτική ομάδας, η οποία επιτρέπει στους διαχειριστές IT να διαμορφώνουν συγκεκριμένες πολιτικές για ομάδες συσκευών με μία κίνηση. Υπάρχει επίσης το Windows Update for Business, το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να ελέγχουν τον τρόπο διάδοσης των ενημερώσεων στους χρήστες τους, ώστε να αποφεύγονται απροσδόκητα προβλήματα.

Windows 11: Πώς να δημιουργήσετε εύκολα ένα BMP file;

Οι δυνατότητες αποκλειστικά για τα Windows 11 Pro περιλαμβάνουν:

Mobile device management

Group Policy

Enterprise State Roaming

Assigned Access

Dynamic Provisioning

Windows Update for Business

Kiosk mode

Active Directory/Azure AD

Αυτές είναι οι βασικές διαφορές στις εκδόσεις Windows 11 Home vs Pro. Όπως έχουμε αναφέρει, οι περισσότερες περιστρέφονται γύρω από λειτουργίες που προορίζονται για επιχειρηματικούς χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS