ΑρχικήsecurityMicrosoft: Προειδοποιεί τους χρήστες των Windows για νέα απάτη!

Microsoft: Προειδοποιεί τους χρήστες των Windows για νέα απάτη!

Η Microsoft προτείνει στους χρήστες των Windows 10 και 7 να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς λαμβάνουν χώρα όλο και πιο περίπλοκες απάτες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες οικονομικές απώλειες. Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεχίζει να ενημερώνεται για έναν αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες και να τους κάνουν να παραδώσουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών. Αυτό το καταφέρνουν με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η αποστολή ψεύτικων ειδοποιήσεων τεχνικής υποστήριξης. Αυτή η απάτη δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες των Windows για τις πιο πρόσφατες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες.

Δείτε επίσης: LemonDuck: Η Microsoft προειδοποιεί για το cryptomining malware που στοχεύει Windows και Linux

Microsoft
Microsoft: Προειδοποιεί τους χρήστες των Windows για νέα απάτη!

Το τελευταίο τέχνασμα που έχουν υιοθετήσει οι απατεώνες, χρησιμοποιεί ένα pop-up παράθυρο που ξαφνικά εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή. Το τρομακτικό μήνυμα λέει ότι ο υπολογιστής έχει παραβιαστεί και παρέχει έναν αριθμό τεχνικής υποστήριξης που οδηγεί τους χρήστες σε ένα ψεύτικο τηλεφωνικό κέντρο.

Αν ο χρήστης καλέσει αυτό το τηλέφωνο, θα του ζητηθεί να πληρώσει για να λάβει βοήθεια για τον υπολογιστή του, την οποία στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται.

Η Mary Jo, στέλεχος της Microsoft λέει ότι η απάτη με την τεχνική υποστήριξη έχει εξελιχθεί και περιλαμβάνει μια υποδομή που επιτρέπει την εμφάνιση pop-up παραθύρων προς τους καταναλωτές, τα οποία μοιάζουν πολύ επαγγελματικά.

Η Microsoft αναφέρει ότι λαμβάνει περίπου 6.500 καταγγελίες από άτομα που έχουν πέσει θύματα απάτης για υποτιθέμενη παροχή τεχνικής υποστήριξης. Ο αριθμός ωστόσο έχει μειωθεί από τα προηγούμενα χρόνια, όπου είχαν γίνει και 13.000 αναφορές/μήνα.

Δείτε επίσης: Microsoft: Προειδοποιεί για νέα ευπάθεια στο Windows Print Spooler

Η έρευνα της εταιρείας δείχνει ότι τρεις στους πέντε καταναλωτές αντιμετώπισαν απάτη τεχνικής υποστήριξης τους τελευταίους 12 μήνες.

Windows απάτη

Δυστυχώς, περίπου ένας στους έξι καταναλωτές που έρχονται σε επαφή με τους εγκληματίες, τους πιστεύουν, με αποτέλεσμα να χάνουν εκατοντάδες δολάρια.

Δείτε επίσης: Εντοπίστηκαν make-me-admin bugs σε Windows & Linux kernels

Η Microsoft έχει δώσει συμβουλές για την αποφυγή απατών

  • Η Microsoft δεν στέλνει μηνύματα και email ούτε πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις για να ζητήσει προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες ή να παρέχει τεχνική υποστήριξη για τη διόρθωση του υπολογιστή σας. Οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Microsoft πρέπει να ξεκινήσει από εσάς.
  • Εάν εμφανιστεί ένα pop-up μήνυμα ή ένα μήνυμα σφάλματος με έναν αριθμό τηλεφώνου, μην καλέσετε τον αριθμό. Τα μηνύματα σφάλματος και προειδοποίησης από τη Microsoft δεν περιλαμβάνουν ποτέ αριθμό τηλεφώνου.
  • Κατεβάστε λογισμικό μόνο από sites επίσημων συνεργατών της Microsoft ή από το Microsoft Store. Αποφύγετε τη λήψη λογισμικών από sites τρίτων, καθώς μπορεί να περιέχουν malware.
  • Η τεχνική υποστήριξη της Microsoft δεν θα ζητήσει ποτέ να πληρώσετε για υποστήριξη με τη μορφή cryptocurrency, όπως Bitcoin ή με δωροκάρτες.

Πηγή: Express.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS