ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΚίνα: Θα κατασκευάσουμε τον πρώτο «καθαρό» πυρηνικό αντιδραστήρα

Κίνα: Θα κατασκευάσουμε τον πρώτο «καθαρό» πυρηνικό αντιδραστήρα

Γνωρίζατε ότι η πυρηνική ενέργεια θεωρείται στην πραγματικότητα καθαρότερη από τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα; Ωστόσο, φαίνεται πως τα ατυχήματα που έχουν γίνει στους πυρηνικούς αντιδραστήρες έχουν δημιουργήσει την χειρότερη εντύπωση για αυτή την πηγή ενέργειας, αλλά οι επιστήμονες στην Κίνα ελπίζουν ότι το σχέδιό τους να κατασκευάσουν έναν «καθαρό» πυρηνικό αντιδραστήρα ίσως μπορέσει να αλλάξει την γνώμη των ανθρώπων.

Δείτε επίσης: Η Tesla κατασκευάζει ένα έργο αποθήκευσης ενέργειας 100MW στο Τέξας

πυρηνικό αντιδραστήρα

Δείτε επίσης: Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας (NRA) υπέστη κυβερνοεπίθεση

Αυτό που διαφέρει σε αυτόν τον πυρηνικό αντιδραστήρα είναι ότι αντί να χρησιμοποιούν ουράνιο, θα χρησιμοποιούν θόριο. Επίσης, δεν θα χρησιμοποιούν ράβδους καυσίμου, αλλά μάλλον αντιδραστήρες λιωμένου άλατος. Πως λειτουργεί όλο αυτό; Το θόριο θα διαλυθεί στο υγρό φθοριούχο άλας πριν αποσταλεί στον θάλαμο. Σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες 600C, τα άτομα θορίου θα μετατραπούν σε ουράνιο-233, ένα ισότοπο ουρανίου που μπορεί στη συνέχεια να χωρίσει και να απελευθερώσει ενέργεια και νετρόνια, δημιουργώντας έτσι πυρηνική σχάση.

Η διαφορά σε σύγκριση με τη χρήση ουρανίου είναι ότι αυτή η διαδικασία είναι ασφαλέστερη από τους πιο παραδοσιακούς πυρηνικούς αντιδραστήρες. Αυτό συμβαίνει επειδή εάν υπάρχει διαρροή, το λιωμένο αλάτι αναμένεται να κρυώσει αρκετά για να βοηθήσει στη στεγανοποίηση στο θόριο και στην πρόληψη σημαντικών διαρροών. Τα υπολείμματα από την αντίδραση έχουν επίσης σχετικά μικρότερο χρόνο ημιζωής 500 ετών σε σύγκριση με τους αντιδραστήρες ουρανίου των οποίων τα απόβλητα μπορούν να παραμείνουν ραδιενεργά για έως 10.000 χρόνια.

Επίσης, δεν απαιτεί νερό, οπότε οι πυρηνικοί αντιδραστήρες θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε μέρη μακριά από τις πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως η έρημος. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι φαίνεται ότι αυτή η διαδικασία καθιστά δυσκολότερη την παραγωγή πυρηνικών όπλων, οπότε μειώνει τις ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να προσθέσει στο απόθεμα πυρηνικών όπλων μιας χώρας.

Δείτε επίσης: REvil ransomware: Στόχευσε την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Light S.A.

Ένας πρωτότυπος αντιδραστήρας αναμένεται να λανσαριστεί τον Αύγουστο και οι δοκιμές θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Υποθέτοντας ότι πηγαίνει καλά, ένας εμπορικός αντιδραστήρας πλήρους κλίμακας θα μπορούσε να είναι έτοιμος έως το 2030.

Πηγή πληροφοριών: ubergizmo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS