ΑρχικήinetΗ Tesla κατασκευάζει ένα έργο αποθήκευσης ενέργειας 100MW στο Τέξας

Η Tesla κατασκευάζει ένα έργο αποθήκευσης ενέργειας 100MW στο Τέξας

Η Tesla κατασκευάζει ένα έργο αποθήκευσης ενέργειας στο Τέξας, αναφέρει το Bloomberg. Στο Angleton, μια πόλη με σχεδόν 20.000 κατοίκους που βρίσκεται 40 μίλια νότια του Houston, η θυγατρική εταιρεία Tesla Gambit Energy Storage εγκαθιστά τα modular Megapacks της εταιρείας. Όταν ολοκληρωθεί, η 100MW εγκατάσταση θα μπορεί να τροφοδοτεί περίπου 20.000 σπίτια. Το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Αξιοπιστίας του Τέξας (ERCOT) είπε στο Bloomberg ότι το website θα μπορούσε να αρχίσει να λειτουργεί από τις αρχές Ιουνίου.

Tesla

Δεν είναι σαφές γιατί η Tesla χρησιμοποιεί μια θυγατρική ως το δημόσιο πρόσωπο αυτού του έργου αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Το 2017, δημιούργησε ένα συγκρότημα μπαταριών 100MWh στη Νότια Αυστραλία. Προς το παρόν, προμηθεύει επίσης την Pacific Gas and Electric που εδρεύει στην Καλιφόρνια με Megapacks για το υπό εξέλιξη έργο Bay Area Moss Landing.

Το timing που πραγματοποιείται το έργο είναι το κατάλληλο. Τον περασμένο μήνα, το πρωτοφανές χειμερινό σκηνικό άφησε μεγάλο μέρος του Τέξας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν το ηλεκτρικό δίκτυο λύγισε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk χλεύασε στο Twitter την ERCOT, τον οργανισμό που διαχειρίζεται περίπου το 90% του ηλεκτρικού δικτύου της πολιτείας και έχει υποβληθεί σε έντονο έλεγχο μετά την τρομερή αποτυχία του περασμένου μήνα. Συγκεκριμένα, ο Musk ρωτήθηκε από έναν από τους φαν του εάν ένα έργο αποθήκευσης μπαταρίας παρόμοιο με αυτό που κατασκευάστηκε από την Tesla στην Αυστραλία ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί στο Τέξας. Απάντησε «Ναι».

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS