ΑρχικήsecurityΤέξας: Φυλακίστηκε άντρας για απάτες 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων

Τέξας: Φυλακίστηκε άντρας για απάτες 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένας άντρας από το Χιούστον του Τέξας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των επτά ετών για ρομαντικές και επιχειρηματικές απάτες, από τις οποίες συγκέντρωσε περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα έσοδα.

απάτες

Δείτε επίσης: Απατεώνες πλαστογραφούν την Amazon σε vishing επιθέσεις!

Ο Akhabue Ehis Onoimoimilin, αλλιώς γνωστός ως David Harrison, βρέθηκε ενώπιον του δικαστή Robert Pitman αυτή την εβδομάδα και καταδικάστηκε σε 87 μήνες φυλάκισης. Επιπλέον αναγκάστηκε να επιστρέψει πάνω από 865.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ), ο 29χρονος έχει εμπλακεί σε απάτες ρομαντικού περιεχομένου και Business Email Compromise (BEC), περίπου από το 2015.

Οι ρομαντικές απάτες συχνά ξεκινούν με τη δημιουργία πλαστών προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εφαρμογές γνωριμιών. Οι θύτες θα στοχεύουν άτομα και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων τους, τα οποία πιστεύουν ότι πρόκειται για έναν πιθανό σύντροφο.

Σύντομα οι θύτες, ζητούν χρήματα για ψεύτικους λόγους, όπως κάποια ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή σε μια επικερδή οικονομική ευκαιρία.

Ωστόσο, όταν ένα από τα θύματα δεν έχει χρήματα να δώσει, ο απατεώνας απλά εξαφανίζεται.

Δείτε ακόμα: Microsoft: «Αυξήθηκαν σημαντικά οι BEC επιθέσεις με στόχο τα σχολεία»!

Η βρετανική αστυνομία επίσης, προειδοποίησε για μια άλλη μορφή απάτης που έχει γίνει πιο διαδεδομένη λόγω παραγγελιών στο σπίτι: υποβάλλονται αιτήματα για φωτογραφίες, βίντεο ή συνεδρίες μέσω κάμερας και στη συνέχεια, τα θύματα απειλούνται ότι αυτό το περιεχόμενο θα διαρρεύσει σε μέλη της οικογένειας ή εργοδότες, εκτός εάν πληρώνουν τον απατεώνα.

άντρας Τέξας

Τα συστήματα BEC ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση. Οργανισμοί, μεγάλοι και μικροί, πέφτουν θύματα phising και οι υπάλληλοι εξαπατώνται ώστε να πιστεύουν ότι επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το υπόλοιπο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων στελεχών και πελατών.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα απαιτούν τραπεζικές μεταφορές και πληρωμές τιμολογίων, αλλά τα στοιχεία της τράπεζας που περιλαμβάνονται διασφαλίζουν ότι η πληρωμή αποστέλλεται σε λογαριασμούς που ελέγχονται από τους εισβολείς.

Τόσο στις ρομαντικές όσο και στις απάτες BEC, μπορεί να χρειαστεί ένας τρόπος για να γίνει ξέπλυμα των χρημάτων και ο Onoimoimilin έχει κριθεί ένοχος για αυτόν τον ρόλο. Χρησιμοποίησε ένα ψεύτικο διαβατήριο για να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς με το όνομα David Harrison τόσο στο Ώστιν όσο και στο Χιούστον του Τέξας.

Δείτε επίσης: FBI: Προσοχή! BEC scammers πλαστογραφούν κατασκευαστικές εταιρείες

Αυτοί οι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν για τη νομιμοποίηση χρημάτων.

Μετά την ποινή φυλάκισης, ο κατηγορούμενος θα πρέπει επίσης να υποβληθεί σε διετή επιτήρηση.. “Αυτά τα ηθικά κατακριτέα συστήματα στερούν από τους ανθρώπους τα χρήματά τους, ακόμη και από ολόκληρο το ταμείο αποζημίωσης και συνταξιοδότησης, αφήνοντας πίσω τους ταπείνωση και οικονομική καταστροφή“, σχολίασε η δικηγόρος των ΗΠΑ Ashley Hoff. “Το γραφείο μας θα συνεχίσει να διώκει σθεναρά όσους συνωμοτούν για να λυμαίνονται ευάλωτα θύματα με αυτόν τον τρόπο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS