ΑρχικήyoutubeMicrosoft bonus: 1.500$ στους υπαλλήλους επειδή “άντεξαν” την πανδημία!

Microsoft bonus: 1.500$ στους υπαλλήλους επειδή “άντεξαν” την πανδημία!

Η Microsoft θα δώσει bonus 1.500 $ σε πολλούς από τους υπαλλήλους της για να τους ανταμείψει για τις προσπάθειές τους και την προσφορά τους στην εταιρεία κατά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αλλά και για να τους ενισχύσει οικονομικά, καθώς πολλοί επηρεάστηκαν αρνητικά από αυτή την κατάσταση.

Δείτε επίσης: JEDI cloud contract: Γιατί το Πεντάγωνο ακύρωσε τη σύμβαση με τη Microsoft;

Microsoft bonus: 1.500 $ στους υπαλλήλους για τις προσπάθειές τους κατά τον COVID-19

Η χειρονομία αυτή αποτελεί μέρος μιας γενικής προσπάθειας των εταιρειών τεχνολογίας να διατηρήσουν τους υπαλλήλους ευχαριστημένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να βεβαιωθούν ότι θα παραμείνουν αφοσιωμένοι στην εταιρεία, τη στιγμή που πολλοί από αυτούς παραμένουν μακριά από τα γραφεία και εργάζονται από το σπίτι. Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μια μεγάλη τάση ιδίως στον τεχνολογικό τομέα, η λεγόμενη Great Resignation. Καθώς οι εταιρείες αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, όλο και περισσότεροι υπάλληλοι σκέφτονται να αλλάξουν καριέρα ή έστω να δουλέψουν σε κάποια άλλη εταιρεία. Για να αποφύγουν τις αποχωρήσεις υπαλλήλων, οι εταιρείες προσφέρουν συχνά οικονομικά κίνητρα.

Δείτε επίσης: Η Microsoft εντοπίζει bugs σε ορισμένα routers Netgear

Συνολικά, τα bonus θα κοστίσουν στη Microsoft περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, αλλά στόχος της εταιρείας είναι να δείξει την εκτίμησή της για τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι με πελάτες και συνεργάτες το περασμένο έτος.

Microsoft bonus υπαλλήλους

Η Kathleen Hogan, Chief People Officer της Microsoft, ανακοίνωσε την είδηση ​​σχετικά με τα bonus, στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους εργαζομένους την Πέμπτη. Τα bonus θα δοθούν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο σε υπαλλήλους στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό. Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, οι εταιρικοί αντιπρόεδροι της Microsoft καθώς κα οι υπάλληλοι των θυγατρικών Microsoft GitHub, LinkedIn και Zenimax δεν θα λάβουν τα bonus.

Η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Bonus και δώρα έχουν δοθεί και από άλλες εταιρείες τεχνολογίας κατά την περίοδο του COVID-19, για να δείξουν την εκτίμησή τους στους υπαλλήλους.

Δείτε επίσης: Ισραήλ COVID-19: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer;

Κάποιες εταιρείες έχουν παράσχει στους υπαλλήλους τους credits για food-delivery apps για την πληρωμή γευμάτων. Άλλες εταιρείες έχουν διανείμει πακέτα φροντίδας ή έχουν προσφέρει επιπλέον άδεια στους εργαζομένους. Η Microsoft έχει δώσει, επίσης, πέντε ημέρες αμειβόμενη άδεια στους υπαλλήλους.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS