ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΜετεωρίτης 4,6 δις ετών θα αποκαλύψει την προέλευση της ζωής στη Γη;

Μετεωρίτης 4,6 δις ετών θα αποκαλύψει την προέλευση της ζωής στη Γη;

Ένας μικρός αρχαίος μετεωρίτης – περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων ετών είναι πιθανότατα τα συντρίμμια από τη γέννηση του ηλιακού συστήματος. Αυτός ο μετεωρίτης 4,6 δισεκατομμυρίων ετών, που βρέθηκε στο αποτύπωμα ενός πέταλου σε ένα χωράφι στο Gloucester, θα μπορούσε να εξηγήσει την προέλευση της ζωής στη Γη.

Μετεωρίτης

Δείτε επίσης: «Εκπληκτικά σπάνιος» μετεωρίτης: Βρέθηκαν θραύσματα του στο UK

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτός ο μικρός διαστημικός βράχος με άνθρακα είναι ένα σπάνιο παράδειγμα ανθρακούχου χονδρίτη. Ο ανθρακούχος χονδρίτης είναι μια κατηγορία χονδριτών που προσφέρουν πληροφορίες για την πρώιμη ιστορία του ηλιακού συστήματος. Περίπου το 3 τοις εκατό όλων των μετεωριτών που πέφτουν στη Γη ανήκουν σε αυτήν την ταξινόμηση, δηλαδή μετεωρίτες ανθρακούχων χονδριτών.

Ο Derek Robson, κάτοικος του Loughborough, βρήκε αυτόν τον αρχαίο μετεωρίτη τον Μάρτιο. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο μετεωρίτης πιθανότατα προέρχεται από τον αστεροειδή ιμάντα μεταξύ Άρη και Δία, ο οποίος σχηματίστηκε πολύ νωρίς στην ιστορία του ηλιακού συστήματος.

Δείτε επίσης: Μετεωρίτης φορέας RNA εντοπίσθηκε στην Ανταρκτική και ήρθε από τον Αρη

Χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως η ηλεκτρονική μικροσκοπία, η φασματοσκοπία δόνησης και η περίθλαση ακτίνων-Χ, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Loughborough αναλύουν αυτόν τον μικρό μετεωρίτη για να προσδιορίσουν τη δομή και τη σύνθεσή του. Η ηλεκτρονική μικροσκοπία αποκαλύπτει την επιφανειακή μορφολογία του μετεωρίτη σε κλίμακα micron και nanometre. Και η δονητική φασματοσκοπία και η περίθλαση ακτίνων Χ δίνουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη χημική δομή, τη φάση και τον πολυμορφισμό, την κρυσταλλικότητα και τις μοριακές αλληλεπιδράσεις.

Σε αντίθεση με άλλα αρχαία διαστημικά συντρίμμια, αυτός ο μετεωρίτης δεν φαίνεται να υφίσταται βίαιες κοσμικές συγκρούσεις. Μοιάζει με χαλαρά συγκολλημένα σκυροδέματα και σωματίδια.

Ο Shaun Fowler – ειδικός στην οπτική και ηλεκτρονική μικροσκοπία στο Κέντρο Χαρακτηρισμού Υλικών Loughborough (LMCC), δήλωσε: «Η εσωτερική δομή είναι εύθραυστη και χαλαρά συνδεδεμένη, πορώδης με ρωγμές και σχισμές».

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε μετεωρίτης από τον Άρη γεμάτος νερό

«Δεν φαίνεται να έχει υποστεί θερμικό μεταμορφισμό, που σημαίνει ότι βρισκόταν εκεί έξω, πέρα ​​από τον Άρη, άθικτος, πριν δημιουργηθεί κανένας από τους πλανήτες, που σημαίνει ότι έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να εξετάσουμε ένα κομμάτι του αρχέγονου παρελθόντός μας».

«Το μεγαλύτερο μέρος του μετεωρίτη περιλαμβάνει ορυκτά όπως η ολιβίνη και τα φυλλοπυριτικά, με άλλα εγκλείσματα ορυκτών που ονομάζονται χονδροειδή. Αλλά η σύνθεση είναι διαφορετική από οτιδήποτε θα βρείτε εδώ στη Γη. Ενδεχομένως σε αντίθεση με άλλους μετεωρίτες που έχουμε βρει – ενδεχομένως περιέχει κάποια άγνωστη χημεία ή φυσική δομή που δεν είχε ξαναδεί σε άλλα καταγεγραμμένα δείγματα μετεωρίτη.

Ο διευθυντής της αστροχημείας στο EAARO Derek Robson είπε, «Οι ανθρακούχοι χονδρίτες περιέχουν οργανικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων αμινοξέων, τα οποία βρίσκονται σε όλα τα έμβια όντα. Το να μπορείς να αναγνωρίσεις και να επιβεβαιώσεις την παρουσία τέτοιων ενώσεων από ένα υλικό που υπήρχε πριν από τη γέννηση της Γης θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ξεκίνησε η ζωή.»

Πηγή πληροφοριών: techexplorist.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS