ΑρχικήUpdatesΤα Windows 10 21H2 κυκλοφόρησαν για δοκιμή, αλλά όχι για όλους

Τα Windows 10 21H2 κυκλοφόρησαν για δοκιμή, αλλά όχι για όλους

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα την ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10 21H2 (build 19044.1147) και κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση προεπισκόπησης στους Insiders για δοκιμή.

Ενώ τα Windows 11 είναι το hot θέμα αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι εταιρικοί χρήστες πιθανότατα θα μείνουν με τα Windows 10 έως ότου τα σφάλματα του νέου λειτουργικού συστήματος διορθωθούν.

Η Microsoft θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ενημερώσεις λειτουργιών, όπως τα Windows 10 21H2, έως τον Οκτώβριο του 2025 για να επιτρέψει στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να μεταβούν στα Windows 11 όποτε θέλουν.

Windows 10 21H2

Δείτε επίσης: Windows 365: Πρόσβαση στο Windows 10 cloud PC σας από οπουδήποτε

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης για νέες δυνατότητες πηγαίνει στα Windows 11, η Microsoft θα κυκλοφορήσει περιορισμένες δυνατότητες για τα Windows 10.

Ωστόσο, για την αρχική δοκιμή των Windows 10 21H2, η Microsoft κάνει τη νέα ενημέρωση διαθέσιμη μόνο στους Windows Insiders που μετακινήθηκαν από το κανάλι «Beta» στο «Release» επειδή ο υπολογιστής τους δεν πληρούσε τις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11.

Ακόμη και για αυτούς τους χρήστες, η Microsoft την καθιστά διαθέσιμη μόνο στους “Seekers” ή σε όσους ελέγχουν χειροκίνητα στο Windows Update.

Δείτε επίσης: Η Microsoft διορθώνει ζητήματα εκτύπωσης στα Windows 10

Μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης, τα Windows 10 θα αναβαθμιστούν σε έκδοση 19044.1147.

Τα Windows 10 21H2 είναι μια κυκλοφορία καναλιού μακροχρόνιας εξυπηρέτησης (LTSC), που σημαίνει ότι θα λάβει υποστήριξη για 30 μήνες μετά την κυκλοφορία της.

Τι έρχεται στα Windows 10 21H2

Τα Windows 10 21H2 δεν είναι μια μεγάλη έκδοση σε σύγκριση με τα Windows 11, αλλά θα περιλαμβάνουν ορισμένες νέες δυνατότητες.

Με αυτήν την έκδοση, η Microsoft προσθέτει υποστήριξη για το πρωτόκολλο WPA3 H2E (Hash-to-Element), το οποίο παρέχει αυξημένη ασφάλεια έναντι επιθέσεων side-channel και μειώνει τους κινδύνους μελλοντικών επιθέσεων side-channel.

Τα Windows 10 21H2 φέρνουν επίσης το GPU compute, τη #1 πιο απαιτούμενη λειτουργία, στο Windows Subsystem για Linux και το Azure IoT Edge για Linux σε Windows.

Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την εγκατεστημένη κάρτα γραφικών σας για να επιταχύνετε τα “math-heavy workloads” και χρησιμοποιεί την παράλληλη επεξεργασία της για να ολοκληρώσει τους απαιτούμενους υπολογισμούς γρηγορότερα, σε πολλές περιπτώσεις, από τη χρήση μόνο μιας CPU.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, θα χρειαστείτε εγκατεστημένα τα Hyper-V και WSL2.

Τέλος, αυτή η ενημέρωση δυνατοτήτων βελτιώνει το Windows Hello for Business υποστηρίζοντας μοντέλα ανάπτυξης χωρίς κωδικό πρόσβασης για εύκολη διάθεση νέων προκαθορισμένων πολιτικών ασφαλείας μηχανών.

Δείτε επίσης: Windows 11: Έχετε 10 μέρες για να γυρίσετε στα Windows 10 εάν θέλετε

Η Microsoft δηλώνει ότι ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες δεν είναι προς το παρόν ενεργοποιημένες στα Windows 10 21H2 και θα είναι διαθέσιμες σε μελλοντικές εκδόσεις.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS