ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft διορθώνει ζητήματα εκτύπωσης στα Windows 10

Η Microsoft διορθώνει ζητήματα εκτύπωσης στα Windows 10

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια επείγουσα επιδιόρθωση για ζητήματα εκτύπωσης που επηρεάζουν τους εκτυπωτές Zebra και Dymo ή τους label-εκτυπωτές που προκλήθηκαν από αλλαγές στις ενημερώσεις KB5003690, KB5004760 και KB5004945 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα Windows 10.

Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας KB5004760 και KB5004945 για να διορθώσει την ευπάθεια PrintNightmare.

Microsoft windows 10

Δείτε επίσης: PrintNightmare bug: Έκτακτη ενημέρωση ασφαλείας για τα Windows συστήματα

Μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης, οι χρήστες των Windows διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να εκτυπώσουν στους Zebra και Dymo και τους εκτυπωτές απόδειξης που είναι συνδεδεμένοι μέσω USB.

Καθώς όλο και πιο πολλοί ανέφεραν τα προβλήματα μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων, οι χρήστες υπέθεσαν ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την ενημέρωση κώδικα για την ευπάθεια του PrintNightmare.

Ωστόσο, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ζητήματα “δεν σχετίζονται με το CVE-2021-34527 ή το CVE-2021-1675” και οφείλονται σε αλλαγές που εισήχθησαν στην προεπισκόπηση αθροιστικής ενημέρωσης του Ιουνίου 2021.

Δείτε επίσης: Windows 11: Θα εμφανίζουν μια εκτίμηση χρόνου για το install ενός update

Διορθώθηκε με τη χρήση της γνωστής λειτουργίας Rollback

Χθες το βράδυ η Microsoft κυκλοφόρησε μια επείγουσα διόρθωση για τα Windows 10 2004, Windows 10 20H2 και Windows 10 21H1 για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.

Αυτή η επιδιόρθωση κυκλοφορεί μέσω της λειτουργίας Known Issue Rollback (KIR) της Microsoft, η οποία διανέμει διορθώσεις για γνωστά ζητήματα μέσω του Windows Update.

Όταν η Microsoft κυκλοφορεί νέες αθροιστικές ενημερώσεις για να διορθώσει ένα σφάλμα, οι νέες αλλαγές ενδέχεται να προκαλέσουν άλλα ζητήματα στα Windows 10. Εάν τα ζητήματα επηρεάζουν μεγάλο αριθμό χρηστών των Windows 10, η Microsoft θα εκδώσει ένα Known Issue Rollback (KIR) μέσω του Windows Update που απενεργοποιεί την αλλαγή που προκαλεί τα προβλήματα, όπως φαίνεται παρακάτω.

Ενώ αυτές οι ενημερώσεις κώδικα διανέμονται μέσω του Windows Update, δεν παραδίδονται ως πραγματική ενημέρωση. Επομένως, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να γνωρίζουν οι χρήστες των Windows 10 πότε είναι εγκατεστημένη μια διόρθωση γνωστού προβλήματος χωρίς έλεγχο του μητρώου.

Δείτε επίσης: Το ανανεωμένο Microsoft Office για Windows κυκλοφορεί στους Insiders

Για να προσδιορίσετε εάν αυτό το KIR είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ανοίξετε τον Registry Editor και να ελέγξετε εάν υπάρχει το ακόλουθο κλειδί. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε το KIR έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.

Εάν δεν βλέπετε το KIR στο Registry, μην πανικοβληθείτε. Απλώς σημαίνει ότι δεν έχει έρθει ακόμα στον υπολογιστή σας.

Η Microsoft αναφέρει ότι η διάθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών και ότι η επανεκκίνηση του υπολογιστή ενδέχεται να επιταχύνει αυτήν τη διαδικασία.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS