ΑρχικήinetXiaomi: Το smartphone brand με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη

Xiaomi: Το smartphone brand με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη

Η Xiaomi είναι πλέον το smartphone brand με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση μελέτης αγοράς από την Strategy Analytics, η κινεζική OEM ξεπέρασε τη Samsung για να πάρει την πρώτη θέση στο 2ο τρίμηνο του 2021. Παρόλο που η Xiaomi είναι συχνά στην κορυφή των charts σε αγορές όπως η Ινδία, αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα τηλέφωνα από τη Samsung στην ευρωπαϊκή αγορά.

Δείτε επίσης: Xiaomi: Δεύτερη στις πωλήσεις smartphones – Παίρνει τη θέση της Apple!

Xiaomi

Δείτε επίσης: Xiaomi: Η κυκλοφορία του Redmi Note 8 2021 θα γίνει σύντομα

Σύμφωνα με την έκθεση, η Xiaomi είχε μερίδιο αγοράς 25,3% στην Ευρώπη το 2ο τρίμηνο του 2021 και απέστειλε 13 εκατομμύρια μονάδες. Σε σύγκριση, η Samsung είχε μερίδιο αγοράς 24% με 12 εκατομμύρια μονάδες που αποστέλλονται. Η κινεζική OEM σημείωσε αύξηση ετησίως 67,1%, ενώ οι πωλήσεις της Samsung μειώθηκαν κατά 7%. Η τεράστια ανάπτυξη της Xiaomi στην περιοχή μπορεί να αποδοθεί στις ισχυρές πωλήσεις στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Μιλώντας για τη μαζική επιτυχία της Xiaomi στην περιοχή, ο Boris Metodiev, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Strategy Analytics, δήλωσε: «Οι ευρωπαϊκές αγορές για smartphones είχαν ένα ισχυρό τρίμηνο. Το κορυφαίο σημείο του τριμήνου είναι η Xiaomi που αναδύεται ως ο νούμερο ένα πωλητής για πρώτη φορά. Η Xiaomi απέστειλε σχεδόν 13 εκατομμύρια μονάδες στην ήπειρο για να εκτοπίσει το μακροχρόνιο ηγέτη – την Samsung. Η Xiaomi σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ισπανία και την Ιταλία, μεταξύ άλλων και βρήκε πρόθυμους πελάτες για τη σειρά Mi και Redmi.»

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε να άρει το μπλοκάρισμα της Xiaomi

Άλλες κινεζικές OEMs σημείωσαν επίσης τεράστια ανάπτυξη στην περιοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η OPPO, η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση, είχε μερίδιο αγοράς 5,6% και 180% ετήσια ανάπτυξη. Η Realme εξασφάλισε επίσης μια θέση στη λίστα με μερίδιο αγοράς 3,8% και ετήσια αύξηση 1800%, χάρη στην επιτυχία της σειράς Realme 8. Η Apple διατήρησε την τρίτη θέση στη λίστα, με μερίδιο αγοράς 19,2% και 15,7% ετήσια ανάπτυξη.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS