ΑρχικήinetTim Cook: Είναι πλέον το όγδοο υψηλότερα αμειβόμενο στέλεχος στις ΗΠΑ

Tim Cook: Είναι πλέον το όγδοο υψηλότερα αμειβόμενο στέλεχος στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έχει πέσει στην όγδοη θέση στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους διευθύνοντες συμβούλους και στελέχη στις Ηνωμένες Πολιτείες που κυκλοφόρησε πέρυσι, παρά τα κέρδη του από το προηγούμενο έτος.

Tim Cook

Η Apple ενημερώνει τις Mac Pro GPUs με νέους AMD Radeon

Ο Cook κέρδισε 265 εκατομμύρια δολάρια το 2020, περιλαμβάνοντας κυρίως βραβεία μετοχών και ένα μπόνους όπως και τα προηγούμενα χρόνια, καθιστώντας τον το όγδοο πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρυσι, ο Cook έλαβε αποζημίωση 133,7 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, ο οποίος έλαβε 595,3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Cook είχε προβλέψει την άνοδο της Apple, ώστε να γίνει η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο φέτος, με έσοδα 274,515 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη 57,411 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάταξη του Fortune Global 500.

Ο Tim Cook θα παραβρεθεί στο “Summer Camp για δισεκατομμυριούχους”

υψηλότερα αμειβόμενο

Το 2020, ο Cook ξεπέρασε την αμοιβή του από τον COO της Oak Street Health, τον CEO της Palantir Technologies, τον CEO της Opendoor Technologies και τους Co-CEOs της GoodRX Holdings. Ο Elon Musk κατέκτησε και πάλι στην κορυφή της λίστας με απολαβές ύψους 6,658 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον περασμένο μήνα, υπήρξαν υπόνοιες ότι ο Musk ζήτησε να γίνει διευθύνων σύμβουλος της Apple στο πλαίσιο των πρώτων συζητήσεων για πιθανή εξαγορά της Tesla από την Apple, αν και ο Musk το αρνείται.

Elon Musk: «Επενδύω στο Bitcoin και θέλω να το δω να πετυχαίνει»

Η Senior Vice President of Retail and People της Apple, Deirdre O’Brien και η Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Γενική Σύμβουλος, Kate Adams μπήκαν επίσης στη λίστα στην 93η και 96η θέση, με αμοιβή $ 45 εκατομμύρια το καθένα. Αυτό καθιστά τις O’Brien και Adams τις υψηλότερα αμειβόμενες γυναίκες στελέχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην τέταρτη και Πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS