ΑρχικήinetApple car μπαταρίες: Η Apple θέλει να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ

Apple car μπαταρίες: Η Apple θέλει να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ

Το Apple Car εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ μακριά μας αλλά όσο εξελίσσεται μαθαίνουμε ακόμη περισσότερα σχετικά με το τι έρχεται. Όπως το γεγονός ότι η Apple ενδέχεται να κατασκευάσει τις μπαταρίες του Apple Car στις ΗΠΑ.

Apple car

Δείτε επίσης: Η Apple ενδέχεται να εγκαταλείψει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτό είναι μια είδηση που κυκλοφόρησε η DigiTimes, η οποία ισχυρίζεται ότι η Apple «εξετάζει κατασκευαστές μπαταριών για το Apple Car που θα κατασκευάζουν τις μπαταρίες στις ΗΠΑ», σύμφωνα με πηγές του κλάδου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιου είδους φήμες. Τον περασμένο μήνα, το Reuters ανέφερε ότι η Apple ήταν σε συζητήσεις με τους κινέζους κατασκευαστές μπαταριών CATL και BYD – ο πρώτος προμηθεύει με μπαταρίες τις εταιρείες Tesla και BMW.

Δείτε επίσης: Νέο Apple Silicon iMac μπορεί να διαθέτει το ισχυρό τσιπ M2X

Ωστόσο, παρά την προθυμία της να συνεργαστεί με κινεζικές εταιρείες, αναφέρθηκε ότι η Apple επέμενε ότι οι μπαταρίες του Apple Car θα κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η CATL δίσταζε να αποδεχθεί αυτήν την προϋπόθεση, επικαλούμενη πολιτικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της κινεζικής κυβέρνησης.

Η έκθεση της DigiTimes έδωσε κάποιο πλαίσιο σε αυτήν την κατάσταση και τον λόγο για τον οποίο φαίνεται να επιμένει η Apple στις μπαταρίες που θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πηγές, οι ημιαγωγοί και οι μπαταρίες λιθίου θεωρούνται πλέον «στρατηγικά υλικά» από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το να κατασκευάζεται στην Κίνα ένα τέτοιο βασικό χαρακτηριστικό όπως η μπαταρία σημαίνει ότι η Apple διακινδυνεύει να διαταράξει την πολιτική της, ειδικά λόγω του πρόσφατου εμπορικού πολέμου μεταξύ της Κίνας και της Αμερικής. Όσον αφορά τα υπόλοιπα εξαρτήματα του Apple Car: δεδομένης της διαφορετικής, παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού της Apple για το iPhone και άλλα προϊόντα, είναι λογικό ότι η εταιρεία θέλει να ακολουθήσει παρόμοια προσέγγιση με το Apple Car.

Δείτε επίσης: Apple iOS 14.7 beta 5 διαθέσιμο για developers/public beta testers

Σύμφωνα με την DigiTimes, οι εταιρείες Foxconn και Advanced Lithium Electrochemistry (Aleees) με έδρα την Ταϊβάν έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις μπαταρίες για το Apple Car. Και οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια βάση κατασκευής στις ΗΠΑ, ενώ η Foxconn έχει ήδη μια καλά εδραιωμένη σχέση με την Apple χάρη στη συμμετοχή της στη συναρμολόγηση του iPhone.

Πηγή πληροφοριών: tomsguide.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS