ΑρχικήinetΗ Apple ενδέχεται να εγκαταλείψει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Apple ενδέχεται να εγκαταλείψει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Apple ενδέχεται να εγκαταλείψει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εάν αναγκαστεί να πληρώσει πάρα πολλά χρήματα σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αφού έχασε μια υπόθεση τον περασμένο μήνα, λέει ο δικηγόρος της εταιρείας. Η υπόθεση σχετίζεται με την αγωγή της Optis Wireless, η οποία κέρδισε αρχικά ένα βραβείο 506 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της Apple στις ΗΠΑ, προτού ανατραπεί η απόφαση κατόπιν έφεσης.

Apple Ηνωμένου Βασιλείου

Δείτε επίσης: Νέο Apple Silicon iMac μπορεί να διαθέτει το ισχυρό τσιπ M2X

Η Apple απειλεί να παραιτηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια σειρά 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δικηγόροι της Apple προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εάν το δικαστήριο αναγκάσει την εταιρεία να πληρώσει μια «εμπορικά απαράδεκτη» αμοιβή για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα iPhone της.

Η απειλή αυξάνει την προοπτική τερματισμού των νέων πωλήσεων iPhone στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον περιορισμό των υπηρεσιών και των αναβαθμίσεων σε υπάρχοντες πελάτες.

Δείτε επίσης: Apple iOS 14.7 beta 5 διαθέσιμο για developers/public beta testers

Η Apple εξέδωσε την προειδοποίηση στο πλαίσιο μιας δικαστικής μάχης με τον κάτοχο διπλώματος ευρεσιτεχνίας του Ηνωμένου Βασιλείου Optis Cellular Technology.

Η Optis μήνυσε την Apple για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αφού η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει τέλη άδειας αξίας πιθανών 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρήση «τυποποιημένης» τεχνολογίας smartphone στα προϊόντα της.

Ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε τον περασμένο μήνα ότι η Apple παραβίασε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Optis, τα οποία βοηθούν τα iPhone να συνδεθούν στα δίκτυα 3G και 4G.

Η δεύτερη απόφαση που αναστάτωσε την Apple είναι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση που θα λάβει σχετικά με το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο κατασκευαστής iPhone θα ισχύει παγκοσμίως, όχι μόνο για τις πωλήσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε επίσης: Η Epic Games ξεκινάει εκ νέου αγωγή εναντίον της Apple

Ο δικαστής εξέφρασε την επιφύλαξη του σχετικά με την ιδέα της εξόδου της Apple από τη βρετανική αγορά, αλλά ο δικηγόρος της εταιρείας επέμεινε ότι μπορεί το κάνει.

Η ιδέα της εγκατάλειψης της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου από την Apple είναι φυσικά γελοία, αλλά η υπόθεση επισημαίνει και πάλι την ανάγκη για παγκόσμια μεταρρύθμιση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τον τερματισμό της διαδικασίας απόκτησης εταιρειών είτε βάσει ευρείας ευρεσιτεχνίας βάσει προτύπων ή υπερβολικά ευρείας ευρεσιτεχνίας με μοναδικό σκοπό την απόσπαση χρημάτων από τεχνολογικές εταιρείες.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS