ΑρχικήyoutubeΕπιστήμονες βρίσκουν νέες χρήσεις για εφεύρεση του Nikola Tesla

Επιστήμονες βρίσκουν νέες χρήσεις για εφεύρεση του Nikola Tesla

Μια νέα έρευνα δείχνει πώς μια εφεύρεση του μεγάλου μηχανικού και εφευρέτη Nikola Tesla μπορεί να αξιοποιηθεί σήμερα, μετά από 100 χρόνια, με τρόπους που οι επιστήμονες δεν είχαν συνειδητοποιήσει ως τώρα.

Ο Nikola Tesla είχε κερδίσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια συσκευή που δημιούργησε το 1920, μία από τις πολλές πρωτοποριακές εφευρέσεις που δημιούργησε.

Nikola Tesla
Επιστήμονες βρίσκουν νέες χρήσεις για εφεύρεση του Nikola Tesla

Μετά από περίπου έναν αιώνα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η γνωστή εφεύρεση “Tesla Valve” μπορεί να είναι πιο χρήσιμη απ’ όσο είχε αρχικά θεωρηθεί, ενώ θα μπορούσε να έχει και άλλες, εντελώς νέες εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Επιστήμονες δημιούργησαν μοντέλα πρώιμου ανθρώπινου εμβρύου από βλαστοκύτταρα

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η εφεύρεση που έγινε πριν από 100 χρόνια, δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητή και μπορεί να είναι χρήσιμη στις σύγχρονες τεχνολογίες με τρόπους που δεν έχουν ακόμη εξεταστεί“, δήλωσε ο Leif Ristroph, ερευνητής και αναπληρωτής καθηγητής στο Courant Institute of Mathematical Sciences, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ο Nikola Tesla είναι κυρίως γνωστός για τις εφευρέσεις του σχετικά με τον ηλεκτρισμό και τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Αλλά είχε εργαστεί και στον τομέα της ροής των υγρών και η δουλειά του ήταν πραγματικά πρωτοποριακή για την εποχή του.

Ο Tesla αναφέρθηκε στη συσκευή ως “valvular conduit“, τώρα γνωστή ως “Tesla Valve”. Πρόκειται για ένα είδος περίεργου αγωγού για υγρά όπου στο κύριο κανάλι παρεμβάλλεται μια σειρά βρόχων, που είναι προσανατολισμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε τα υγρά να ρέουν εύκολα μόνο προς τη μία κατεύθυνση. Η ροή προς την αντίθετη κατεύθυνση είναι σχεδόν μπλοκαρισμένη.

Δείτε επίσης: Wearable συσκευή μετατρέπει το σώμα σας σε «βιολογική μπαταρία»!

Tesla Valve
Επιστήμονες βρίσκουν νέες χρήσεις για εφεύρεση του Nikola Tesla

Επιπλέον, βασικό πλεονέκτημα του σχεδιασμού αυτού είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, όπως ελατήρια και άλλοι μηχανισμοί, που θα μπορούσαν να φθαρούν.

Τώρα, οι ερευνητές λένε ότι η εφεύρεση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για άλλες λειτουργίες. Διαπίστωσαν ότι η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σαν “διακόπτης”, αφού όταν το υγρό κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, υπάρχει αντίσταση και η ροή είναι πιο αργή. Επομένως, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της ροής που είναι πολύ χρήσιμη σε μερικές περιπτώσεις.

Σε δοκιμή που έκαναν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το Tesla Valve, λειτουργεί καλύτερα εάν το υγρό δεν έρχεται σε σταθερή ροή, αλλά μάλλον “παλλόμενο”, με περισσότερο ή λιγότερο υγρό να έρχεται σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Ωστόσο, το υγρό που βγαίνει από την άλλη πλευρά μετατρέπεται σε σταθερή και ομαλή ροή.

Οι επιστήμονες προτείνουν ότι η συμπεριφορά αυτή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με νέους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης για την άντληση καυσίμων ή άλλων υγρών μέσα σε κινητήρες και μηχανήματα.

Δείτε επίσης: Επιστήμονες δημιούργησαν «χιμαιρικά έμβρυα» από άνθρωπο και μαϊμού!

Αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με τους AC to DC converters.

Νομίζουμε ότι αυτό ήταν που είχε ο Tesla στο μυαλό του γι’ αυτή τη συσκευή, καθώς σκεφτόταν ανάλογες λειτουργίες με ηλεκτρικά ρεύματα“, δήλωσε ο καθηγητής Ristroph.

Όλες αυτές οι νέες ανακαλύψεις θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη χρήση μιας συσκευής 100 ετών σε νεότερο εξοπλισμό.

Η συσκευή του Nikola Tesla είναι μια εναλλακτική λύση για τη συμβατική βαλβίδα ελέγχου ροής, που έχει στοιχεία που τείνουν να φθείρονται με την πάροδο του χρόνου“, εξηγεί ο Ristroph. “Και τώρα γνωρίζουμε ότι η συσκευή είναι πολύ αποτελεσματική για την άντληση καυσίμων ή άλλων αερίων και υγρών“.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS