ΑρχικήinetΗ Toyota ανακαλεί όλα τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα bZ4X λόγω θεμάτων στους...

Η Toyota ανακαλεί όλα τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα bZ4X λόγω θεμάτων στους τροχούς

Σε ανάκληση 2.700 ηλεκτρικών αυτοκινήτων bZ4X προχώρησε η Toyota, λόγω της πιθανότητας αποκόλλησης των τροχών τους. Πρόκειται για το σύνολο των οχημάτων αυτού του μοντέλου που έχουν κυκλοφορήσει, αν και τα περισσότερα δεν είχαν ακόμα παραδοθεί.

Δείτε επίσης: Το πρώτο EV όχημα της Toyota έρχεται από 42.000 $

bZ4X

Το bZ4X είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota που έχει κυκλοφορήσει παγκόσμια. Η αυτοκινητοβιομηχανία λάνσαρε το ηλεκτρικό SUV της στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος, με αρχική τιμή 42.000 $.

Είναι ένα πολύ σημαντικό όχημα για την ιαπωνική εταιρεία, καθώς πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες στην παγκόσμια αγορά EV για πρώτη φορά για τη μάρκα Toyota.

Δυστυχώς όμως δεν έχει ξεκινήσει καλά, καθώς η Toyota επιβεβαίωσε ότι ανακαλεί όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, λόγω ενός προβλήματος με τα μπουλόνια πλήμνης που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια τροχού:

«Μετά από χρήση χαμηλών χιλιομέτρων, όλα τα μπουλόνια της πλήμνης στον τροχό μπορούν να χαλαρώσουν μέχρι το σημείο όπου ο τροχός μπορεί να αποκολληθεί από το όχημα. Εάν ένας τροχός αποκολληθεί από το όχημα κατά την οδήγηση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια του ελέγχου του οχήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης. Η αιτία του προβλήματος και τα μοτίβα οδήγησης κάτω από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει αυτό το ζήτημα βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.»

Toyota
Δείτε ακόμα: Toyota: Αυτό το πρωτότυπο δοχείο κάνει το υδρογόνο φορητό

Η Toyota ζητά από τους ιδιοκτήτες να μην οδηγούν τα οχήματά τους μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά της και να εκδώσει την επίσημη ανάκληση. Η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε ότι επηρεάζει 2.200 οχήματα που προορίζονται για την Ευρώπη, 260 στις ΗΠΑ, 110 στην Ιαπωνία και 20 στον Καναδά. Τα περισσότερα οχήματα που επηρεάζονται, δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στους πελάτες.

Η εταιρεία έχει επικριθεί από ορισμένους επενδυτές και περιβαλλοντικές οργανώσεις επειδή δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα ώστε να καταργήσει σταδιακά τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και να αγκαλιάσει τα EV.

Δείτε επίσης: Οικιακή μπαταρία από την Toyota ανταγωνίζεται το Tesla Powerwall

Η εταιρεία έχει επανειλημμένα αποκρούσει την κριτική, υποστηρίζοντας την ανάγκη να προσφέρει μια ποικιλία κινητήρων που ταιριάζουν σε διαφορετικές αγορές και πελάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS