ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟικιακή μπαταρία από την Toyota ανταγωνίζεται το Tesla Powerwall

Οικιακή μπαταρία από την Toyota ανταγωνίζεται το Tesla Powerwall

Η Toyota δημιούργησε ένα νέο πακέτο μπαταριών για να παρέχει εφεδρική ενέργεια κατ’ οίκων, το οποίο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Tesla Powerwall.

Δείτε επίσης: Το πρώτο EV όχημα της Toyota έρχεται από 42.000 $

Αφού η Tesla κυκλοφόρησε το “Tesla Energy” με το Powerwall και το Powerpack το 2015, αρκετές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες μπήκαν επίσης στην οικιακή αγορά ενέργειας με πακέτα μπαταριών.

Η Mercedes-Benz και η Renault κυκλοφόρησε επίσης ένα οικιακό πακέτο μπαταριών για τους πελάτες τους.

Και τώρα η Toyota είναι η επόμενη εταιρεία που προσφέρει τη δική της οικιακή μπαταρία, ονόματι «O-Uchi Kyuden System».

Δείτε ακόμα: Denso hacked: Ο προμηθευτής της Toyota έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Toyota: «Η Toyota Motor Corporation, έχει αναπτύξει μπαταρίες, που βασίζονται στην έννοια της «ασφαλούς, μεγάλης διάρκειας ζωής, υψηλής ποιότητας, καλής σχέσης τιμής και υψηλής απόδοσης», έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να τις χρησιμοποιούν με ευκολία. Η τεχνολογία, που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του O-Uchi Kyuden System, βασίζεται σε πολλά χρόνια ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και ενσωματωμένα εξαρτήματα και μονάδες. Οι προπαραγγελίες για το σύστημα ξεκινούν σήμερα και οι πωλήσεις στην Ιαπωνία θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο μέσω κατασκευαστών κατοικιών και γενικών κατασκευαστικών εταιρειών.»

Στο δελτίο τύπου της, η Toyota λέει ότι το σύστημα έχει χωρητικότητα 8,7 kWh και απόδοση 5,5 kW:

“Το σύστημα O-Uchi Kyuden χρησιμοποιεί τεχνολογία ηλεκτρισμένης μπαταρίας οχήματος, όπως o έλεγχος μπαταρίας της Toyota, για να παρέχει ονομαστική χωρητικότητα 8,7 kWh και ονομαστική ισχύ 5,5 kWh. Αυτό προσφέρει ασφάλεια και παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρο το σπίτι όχι μόνο σε κανονικές καταστάσεις, αλλά ακόμη και σε διακοπές ρεύματος που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές.”

Δείτε επίσης: H Toyota σταματά την παραγωγή μετά από κυβερνοεπίθεση σε βασικό προμηθευτή

Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι το εφεδρικό της σύστημα τροφοδοσίας, λειτουργεί επίσης με έναν αμφίδρομο φορτιστή για να αξιοποιήσει τη μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος εάν χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια. Η Toyota δέχεται προπαραγγελίες για το σύστημα μπαταριών, αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS