ΑρχικήHow ToΜάθετε πώς να αξιολογείτε την ποιότητα του αέρα με τους Χάρτες Google

Μάθετε πώς να αξιολογείτε την ποιότητα του αέρα με τους Χάρτες Google

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα πιεστικό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, που προκαλεί ανησυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, καθώς η κακή ποιότητα του αέρα επηρεάζει άμεσα την υγεία μας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την ποιότητα του αέρα στην περιοχή σας και στο μέρος που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, κάτι που μπορείτε να κάνετε με τους Χάρτες Google.

Δείτε επίσης: Google Maps: Το Immersive View είναι πλέον διαθέσιμο σε πέντε πόλεις

Χάρτες Google

Το Google Maps καινοτόμησε πρόσφατα με το Δείκτη Ποιότητας Αέρα, τα οποία περιλαμβάνουν τη δυνατότητα διερεύνησης της ποιότητας του αέρα στην περιοχή σας και σε οποιονδήποτε επιθυμητό προορισμό. Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τους Χάρτες Google για μια τέτοια εργασία!

Για να έχετε πρόσβαση στις μετρήσεις της ποιότητας του αέρα στους Χάρτες Google, πρέπει να διαθέτετε ένα smartphone ή tablet με ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο, είτε αυτό τρέχει Android είτε iOS. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Google Maps είναι ενημερωμένη. Επιπλέον, πρέπει να επιτρέψετε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην τρέχουσα τοποθεσία σας, προκειμένου να εντοπίσει πού βρίσκεστε.

Βήματα

1.Μεταβείτε στην εφαρμογή Google Maps στο τηλέφωνό σας ή ανοίξτε τον ιστότοπό του σε έναν υπολογιστή για να αρχίσετε να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες της.

Δείτε ακόμα: Πώς να θολώσετε το σπίτι σας στο Street View του Google Maps;

ποιότητα αέρα

2.Ενεργοποιείστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας του smartphone ή του υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτρέψετε στους Χάρτες Google να αναγνωρίσει αμέσως την ακριβή σας θέση!

3.Αναζητήστε γρήγορα μια τοποθεσία στην εύχρηστη γραμμή αναζήτησης ή απλώς πατήστε στον διαδραστικό χάρτη για να επιλέξετε τον επιθυμητό προορισμό.

4.Στα smartphones, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη λειτουργία Layers από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του Maps. Στους υπολογιστές, βρίσκεται κάτω αριστερά. Πατήστε το και ετοιμαστείτε για εξερεύνηση!

5.Επιλέξτε την επιλογή Air Quality (Ποιότητα αέρα) από το αναδυόμενο μενού.

6.Με το πάτημα ενός κουμπιού, οι Χάρτες Google θα σας παρέχει πλέον πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ποιότητα του αέρα στην περιοχή σας.

Δείτε επίσης: Google Maps Live View: Δείτε το περιβάλλον σας πιο ρεαλιστικά

Το να βεβαιωθείτε ότι ο αέρας σας είναι καλής ποιότητας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο – με τους χάρτες Google, μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα! Με τις απλές οδηγίες αυτού του άρθρου, μπορείτε να εκτιμήσετε γρήγορα και χωρίς κόπο τον δείκτη ποιότητας του αέρα όπου κι αν βρίσκεστε. Οπλισμένοι με αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από τις βλάβες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS