ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤο τηλεσκόπιο James Webb της NASA έφτασε στον τελικό του προορισμό

Το τηλεσκόπιο James Webb της NASA έφτασε στον τελικό του προορισμό

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA έφτασε στον τελικό του προορισμό μετά από ένα ταξίδι ενός εκατομμυρίου μιλίων που διήρκεσε ένα μήνα μετά την εκτόξευσή του.

 Webb NASA

Δείτε επίσης: Η NASA απαθανατίζει την στιγμή μιας λαμπρής ηλιακής έκλαμψης

Το τηλεσκόπιο, το οποίο απογειώθηκε από τη Γαλλική Γουιάνα την ημέρα των Χριστουγέννων, μπήκε στο τελευταίο του σημείο στάθμευσης που ονομάζεται «L2» πέρα ​​από το φεγγάρι τη Δευτέρα.

Τώρα είναι επιτέλους στη θέση του, το διαστημικό παρατηρητήριο θα μπορεί να κοιτάζει εξωπλανήτες, που είναι κόσμους έξω από το ηλιακό μας σύστημα, καθώς και να παρατηρεί αντικείμενα μέσα σε αυτό.

Το τηλεσκόπιο είναι ένα διεθνές έργο υπό την ηγεσία της Nasa σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία, και πήρε το όνομά του από τον James E Webb, τον διαχειριστή της Nasa από το 1961 έως το 1968, ο οποίος ήταν βασικό πρόσωπο στις αποστολές Apollo.

Ορισμένοι στόχοι του Webb περιλαμβάνουν ωκεάνιους κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα, όπως το φεγγάρι του Δία Europa και το φεγγάρι του Κρόνου Titan.

Δείτε επίσης: NASA: Μυστηριώδη σήματα από «σκονισμένο» αντικείμενο ανακαλύφθηκαν από την TESS

Το αστεροσκοπείο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο παρατηρεί στο υπέρυθρο φως, πρέπει τώρα να ευθυγραμμίσει τους καθρέφτες του και τους ανιχνευτές υπερύθρων του για να κρυώσουν πριν αρχίσει να λειτουργεί πλήρως τον Ιούνιο.

Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει ένα αντηλιακό πέντε στρώσεων για την προστασία του γιγαντιαίου καθρέφτη και των οργάνων του από τις ακτίνες του ήλιου.

«Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη των μυστηρίων του σύμπαντος. Και ανυπομονώ να δω τις πρώτες νέες απόψεις του Webb για το σύμπαν αυτό το καλοκαίρι!» είπε ο διαχειριστής της Nasa, Bill Nelson, δήλωσε σε μια δήλωση.

Δείτε επίσης: Η NASA καθυστερεί την εκτόξευση του τηλεσκοπίου James Webb λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Σε απόσταση μεγαλύτερη από ένα εκατομμύριο μίλια μακριά, το τηλεσκόπιο, το οποίο θεωρείται ο διάδοχος του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, είναι περισσότερο από τέσσερις φορές πιο μακριά από το φεγγάρι και είναι πολύ μακριά για να πραγματοποιηθούν επισκευές.

Το τηλεσκόπιο θα μπορεί να σαρώσει το σύμπαν για τυχόν εξωγήινα σημάδια ζωής καθώς περιφέρεται γύρω από τον ήλιο.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS