ΑρχικήinetAmazon: Ξεκινάει υπηρεσία παράδοσης φαρμάκων με drone στις Ηνωμένες Πολιτείες

Amazon: Ξεκινάει υπηρεσία παράδοσης φαρμάκων με drone στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι παραδόσεις με τη χρήση drone, μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις στο σύγχρονο ηλεκτρονικό εμπόριο, από αργούς χρόνους παράδοσης έως τη διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς των προϊόντων. Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η Amazon ανακοίνωσε τη διεύρυνση της υπηρεσίας Prime Air για παράδοση με drone, προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα παράδοσης συνταγογραφημένων φαρμάκων στην περιοχή του College Station, Texas. Οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 500 συνταγογραφούμενα φάρμακα για παθήσεις όπως γρίπη, άσθμα και πνευμονία.

Δείτε επίσης: Amazon: Ξεκινά δοκιμές για ρομποτικούς εργαζόμενους στις αποθήκες της
Amazon

Σύμφωνα με την Amazon, αυτή η υπηρεσία θα επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν τα φάρμακά τους εντός μίας ώρας από την τοποθέτηση της παραγγελίας, χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Επιπλέον, τα drones θα λειτουργούν σε υψόμετρα από 40 έως 120 μέτρα, βοηθώντας έτσι να αποφεύγονται τα φυσικά εμπόδια.

Όταν ένας πελάτης κάνει μια παραγγελία και η εταιρεία αποστέλλει το φάρμακο της, το drone, όταν φθάσει στην τοποθεσία του πελάτη, κατεβαίνει σε ένα προκαθορισμένο σημείο. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, το drone είναι εξοπλισμένο με μια σειρά καμερών και αισθητήρων που του παρέχουν χωρική αντίλειψη. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα drones μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια και να αποφύγουν συγκρούσεις με ανθρώπους, κατοικίδια ζώα και ηλεκτρικά καλώδια.

Από τις πρώτες μέρες της ιατρικής σχολής μας διδάσκουν ότι υπάρχει ένα χρυσό παράθυρο που έχει σημασία στην κλινική ιατρική. Αυτή είναι η περίοδος μεταξύ του πότε ένας ασθενής αισθάνεται άσχημα και του πότε μπορεί να λάβει θεραπεία. Εργαζόμαστε σκληρά στην Amazon για να μειώσουμε δραματικά το χρόνο από τη διάγνωση στη θεραπεία και η παράδοση με τη χρήση drone αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου“, δήλωσε ο δρ. Vin Gupta, Αρχικός Ιατρικός Σύμβουλος στα Φαρμακεία της Amazon.

Δείτε ακόμα: Amazon: Παράδοση πακέτων (delivery) μέσω drones σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία

Η πορεία της Amazon με τις παραδόσεις με drones δεν ήταν ομαλή, αφού παρά την πρώτη της παράδοση το 2016, η υπηρεσία δεν έχει ακόμα γίνει κυρίαρχη. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η FIA παραχορήγησε στην εταιρεία άδεια για να ξεκινήσει δοκιμές το 2020, η Amazon δεν έχει λάβει παράταση έγκρισης, καθώς απαιτεί εκατοντάδες ώρες πτήσης χωρίς περιστατικά και η εταιρεία έχει ολοκληρώσει μόνο 100 παραδόσεις μέχρι στιγμής.

παράδοση φαρμάκων drone

Ωστόσο, η εισαγωγή της παράδοσης φαρμάκων με τη χρήση drone μπορεί να αποτελέσει μια επιτυχία για την Amazon. Αυτό συμβαίνει γιατί η γρήγορη παράδοση είναι κρίσιμη στην περίπτωση των φαρμάκων και εξυπηρετεί ανθρώπους που είναι άρρωστοι και ανίκανοι να συλλέξουν τις συνταγές τους από κοντά.

Δείτε επίσης: Amazon: Προσθέτει υποστήριξη passkey ως νέα επιλογή σύνδεσης
Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις της υπηρεσίας παράδοσης με drones για την αγορά φαρμάκων; 

Καταρχάς, είναι αξιοσημείωτο ότι η παράδοση με drones πιθανόν να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε και λαμβάνουμε φάρμακα. Αυτό δημιουργεί ευκαιρίες για μια ευρεία γκάμα φορέων, περιλαμβανομένων των κατασκευαστών φαρμάκων, των φαρμακοποιών, των οργανισμών υγείας και του κοινού. 

Ευκαιρίες

Ας ξεκινήσουμε με τις ευκαιρίες. Από τη μια πλευρά, η ασφαλής και άμεση παράδοση φαρμάκων είναι ιδιαίτερα σημαντική σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως είναι, για παράδειγμα, η μεταφορά φαρμάκων για το νοσοκομείο ή για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επίσης, θα μπορούσε να εξυπηρετεί τη σταθερή παροχή φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η πρόσβαση μπορεί να είναι δυσκολότερη. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να εξυπηρετεί την αυξημένη ζήτηση για άμεση παράδοση φαρμάκων από την άνεση του σπιτιού, χωρίς να χρειάζεται το άτομο να μετακινηθεί στα φαρμακεία. 

Προκλήσεις

Η υλοποίηση της παράδοσης με drones ωστόσο, αντιμετωπίζει και σημαντικές προκλήσεις. Η υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας απαιτεί την ύπαρξη κατάλληλης ρύθμισης και την ικανότητα να ανταποκριθεί σε έναν πολύπλοκο ισορροπημένο συνδυασμό απαιτήσεων ασφαλείας, ιδιωτικότητας και λειτουργικότητας. Επιπλέον, η εφαρμογή των drones για την παράδοση φαρμάκων θα μπορούσε να θέσει ερωτηματικά σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητα, τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και τη συνολική αποδοτικότητα της υπηρεσίας. 

Ανεξάρτητα από τις προκλήσεις, είναι σαφές ότι η παράδοση φαρμάκων μέσω drone διαθέτει τεράστιο δυναμικό και μπορεί να αποτελέσει την επόμενη μεγάλη εξέλιξη στην αλυσίδα εφοδιασμού της υγείας.

Πηγή: androidheadlines

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS