ΑρχικήReviews2024 Ford Mustang: Tο Πρώτο — και το Τελευταίο — Pony Car

2024 Ford Mustang: Tο Πρώτο — και το Τελευταίο — Pony Car

Πριν περίπου 54 χρόνια, υπήρχαν επτά αμερικανικά δίθυρα κουπέ υψηλών επιδόσεων, με ισχυρούς V8 κινητήρες, που προσέλκυαν λάτρεις αυτοκινήτων και που πωλούσαν τουλάχιστον 40.000 αυτοκίνητα ετησίως. Σήμερα, σχεδόν όλα αυτά τα μοντέλα και οι εταιρίες που τα κατασκεύαζαν έχουν εξαφανιστεί, εκτός από τη Ford Mustang, που συνεχίζει την παράδοση του “pony-car” για το 2024.

2024 Ford Mustang

Οι μειωμένες πωλήσεις αντικατοπτρίζουν τη μείωση της βάσης πελατών για αυτά τα μοντέλα. Η Ford Mustang παραμένει δημοφιλής με περισσότερους από 40.000 αγοραστές ετησίως, ενώ το Dodge Challenger επίσης διατηρεί τη ζήτηση. Αντίθετα, το Chevrolet Camaro αντιμετώπισε δυσκολίες στις πωλήσεις του με λιγότερες από 25.000 μονάδες το 2022. Η αλλαγή στη βάση πελατών, με περισσότερους πελάτες ενοικίασης και την αυξανόμενη προτίμηση για ηλεκτρικά οχήματα λόγω των προτύπων εκπομπών, οδήγησε στην ακύρωση μοντέλων από την Chevy και τη Dodge, ενώ η Ford αναβαθμίζει τη Mustang για το 2024.

Το 2024 Ford Mustang Προχωράει σε High Tech

Δείτε ακόμη: Ford Mustang GTD 2025: Είναι ένα καθαρόαιμο των 300.000 δολαρίων

Οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν έναν προηγμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,4 ιντσών και μια προαιρετική οθόνη αφής 13,2 ιντσών. Και οι δύο οθόνες είναι εξοπλισμένες με το πιο πρόσφατο chipset υπολογιστή, προσφέροντας ευκρίνεια και θεαματικές κινούμενες εικόνες κατά την αλληλεπίδραση μαζί τους. Επιπλέον, η Ford μετέφερε τα χειριστήρια κλιματισμού στην οθόνη αφής, διατηρώντας όμως ένα ειδικό κουμπί έντασης για ευκολία.

Οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις στο Mustang 2024 είναι εντυπωσιακές. Μια από αυτές είναι η νέα ρύθμιση “drift brake” που προστέθηκε στις δυνατότητες του αυτοκινήτου για τα Mustangs με το πακέτο Performance, ακόμη και τα μοντέλα 2,3 λίτρων. Αυτή η προσθήκη συμπληρώνει τις υπάρχουσες λειτουργίες, όπως “sport” και “track”. Μην ξεχάσετε να αναβαθμίσετε το ηχοσύστημα στο προαιρετικό Bang and Olufsen με 12 ηχεία και απολαύστε το Channel 8 του Sirius XM.

EcoBoost Κινητήρας 2,3 λίτρων μια ισχυρή επιλογή

2024 Ford Mustang

Αν προτιμάτε να απολαύσετε τον ήχο του κινητήρα της Mustang με τη μουσική των Duran Duran, η Ford προσφέρει το “Active Valve Performance Exhaust” σύστημα προς €1.225 για τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα EcoBoost 2,3 λίτρων και τον V8 5,0 λίτρων που εξοπλίζει τα μοντέλα GT και Dark Horse. Ο κινητήρας του δοκιμαστικού αυτοκινήτου – έκδοση με EcoBoost, αποδίδει 315 ίππους και 350 λίβρες-πόδια ροπής και δεν αφήνει αμφιβολία για την ικανότητά του να κινηθεί με άνεση το κάμπριο αυτοκίνητο βάρους 3.800 λιβρών.

Το δοκιμαστικό αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με το σύστημα MagneRide ($1.750). Το MagneRide παρέχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ελέγχου της ανάρτησης, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης.

Ένα coupe με ισχύ 315 ίππων και κατανάλωση 21 mpg στην πόλη, 29 mpg στον αυτοκινητόδρομο και 24 mpg- συνδυαστικά -αποτελεί μια υπεύθυνη επιλογή.

Το Mustang 2024 διατηρεί την αφοσίωσή του στις αθλητικές του ρίζες, παρουσιάζοντας περιορισμένο χώρο στα πίσω καθίσματα και στη χωρητικότητά του. Ενώ το κουπέ προσφέρει περίπου 13,3 κυβικά αποθηκευτικού χώρου, το κάμπριο μπορεί να συγκεντρώσει μόνο 10,3.

Τα σημαντικά νέα για το Mustang 2024 αφορούν κυρίως την τιμή του, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά. Πέρυσι, το αυτοκίνητο “pony” της Ford ξεκινούσε από 29.165 δολάρια για την έκδοση κουπέ και 34.665 δολάρια για την έκδοση καμπριολέ. Το νέο μοντέλο ξεκινά τώρα από 34.110 δολάρια για την έκδοση κουπέ και 43.540 δολάρια για την έκδοση καμπριολέ (όλες οι τιμές περιλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής). Το δοκιμαστικό αυτοκίνητο, με τις επιλογές που προαναφέρθηκαν και τις κόκκινες ζώνες ασφαλείας, κοστίζει 53.485 δολάρια – χωρίς τον V8 κινητήρα.

Κατηγορείτε τον πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος των chip που πρόσφατα προστέθηκαν στο Mustang, ή απλά την πραγματικότητα, ότι η Ford διατηρεί το μονοπώλιο στην αμερικανική αγορά των σπορ αυτοκινήτων;

2024 Ford Mustang

Όποιοι και να είναι οι λόγοι πίσω από αυτό, η τιμή του Ford Mustang 2024 υποδεικνύει ότι πραγματικά πρέπει να το εκτιμήσετε ως το απόλυτο pony αυτοκίνητο στον κόσμο.

Δείτε ακόμη: 2024 Ford Mustang GT: Το American Dream αυτοκίνητο

Πηγή: forbes.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS