ΑρχικήUpdatesApple: Λανσάρει συσκευή για ενημέρωση μη ανοιγμένων iPhone

Apple: Λανσάρει συσκευή για ενημέρωση μη ανοιγμένων iPhone

Η Apple είναι γνωστή για την εμμονή της με την τελειότητα. Έτσι, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι δημιούργησε μια νέα συσκευή που μπορεί να ενημερώνει ασύρματα τα iPhone ακόμα και όταν είναι στα κουτιά τους με το τελευταίο λογισμικό της Apple. Το αναπάντεχο είναι ότι αυτό το καινοτόμο σύστημα φημολογείται ότι μοιάζει με Toaster Oven συσκευή.

apple συσκευή

Ο γαλλικός ιστότοπος ειδήσεων τεχνολογίας iGeneration προσήρθε σε επαφή με ένα νέο σύστημα με την ονομασία “Presto”. Η εικόνα που δημοσίευσε το iGeneration απεικονίζει μια κομψή συσκευή σε ασημί απόχρωση που αποτελείται από πολλά ράφια. Σύμφωνα με τη μετάφραση της αναφοράς από τη Google, κάθε ράφι μπορεί να φιλοξενήσει έξι iPhone ταυτόχρονα. Φαίνεται ότι το σύστημα Presto μπορεί να υποδεχθεί πολλά ράφια, πιθανότατα επιτρέποντας τη συγχρονισμένη χρήση περισσότερων από μιας τάξης iPhone.

Διαβάστε περισσότερα: Μηχανικοί του Apple Vision Pro μεταφέρθηκαν στο έργο για πτυσσόμενα iPhone

Το σύστημα Presto υποτίθεται ότι μπορεί να εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS μέσα σε 15 έως 30 λεπτά. Η Apple αναφέρει ότι στοχεύει να μειώσει τον χρόνο των περίπου 20 λεπτών που απαιτείται για να ενημερωθεί ένα νέο iPhone στην τελευταία έκδοση του iOS, με το που ανοίγουν οι πελάτες το κουτί.

Ωστόσο, γιατί τα νέα iPhone δεν έρχονται με το πιο πρόσφατο λογισμικό προεγκατεστημένο πριν φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών; Η απάντηση είναι απλή: χρόνος. Συχνά, οι συσκευές παραμένουν στα κουτιά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει αρκετές ενημερώσεις του iOS, οι οποίες είναι σημαντικές, καθώς όχι μόνο προσφέρουν νέες δυνατότητες και διορθώνουν σφάλματα, αλλά ενσωματώνουν επίσης βασικές ενημερώσεις ασφαλείας.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα. Ωστόσο, η Ars Technica προβαίνει σε μια ενδιαφέρουσα υπόθεση. Σύμφωνα με το άρθρο, είναι πιθανό η Apple να ενσωματώσει chip NFC στα τηλέφωνά της. Ενώ το κείμενο εξηγεί πως είναι απίθανο η Apple να χρησιμοποιήσει τη σύνδεση NFC για τη μεταφορά της ίδιας της ενημέρωσης λογισμικού, λόγω του μέγιστου ρυθμού δεδομένων των 848 kbit/s, είναι πιθανό ότι η σύνδεση αυτή είναι επαρκής για την σύνδεση του iPhone στο Wi-Fi και την παράδοση των ενημερώσεων μέσω αυτής της διαδικασίας.

Εδώ και λίγους μήνες ακούμε για το επερχόμενο σύστημα Presto. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Mark Gurman από το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple εργαζόταν πάνω σε έναν νέο τρόπο για την ενημέρωση των iPhone χωρίς να υπάρχει ανάγκη να ανοιχτεί η συσκευασία του. Σύμφωνα με τον Gurman, το σύστημα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ασύρματα το iPhone, να παραδώσει την ενημέρωση και στη συνέχεια να το απενεργοποιήσει.

apple συσκευή

Δείτε επίσης: Apple: Νέες AI λειτουργίες στο iOS 18

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, ο Gurman αποκάλυψε ότι η Apple προγραμμάτιζε ευρεία εφαρμογή του συστήματος Presto στα καταστήματά της στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, με στόχο να εξοπλίσει όλα τα καταστήματά της με αυτά τα συστήματα μέχρι το καλοκαίρι. Αναφέρεται επίσης πως η Apple χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως το MagSafe και άλλες ασύρματες λύσεις για την ενεργοποίηση των iPhone.

Πηγή: gizmodo

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS