ΑρχικήinetTesla: Ανακαλεί περισσότερα από 54.000 Model X για ενημέρωση λογισμικού

Tesla: Ανακαλεί περισσότερα από 54.000 Model X για ενημέρωση λογισμικού

Η NHTSA ανακοίνωσε ότι η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 54.000 Model X, αλλά η αιτία για την “ανάκληση” είναι μια άλλη αναβάθμιση λογισμικού over-the-air.

Δείτε επίσης: Tesla: Μήνυση από αστυνομικούς για ατύχημα που προκλήθηκε από Model X με Autopilot
Tesla

Υπάρχει έντονη συζήτηση στην κοινότητα της Tesla σχετικά με το εάν είναι δίκαιο να αποκαλούμε αυτά τα θέματα “ανακλήσεις“, αφού ο όρος αναφέρεται συνήθως στην ανάγκη να ανακληθεί φυσικά ένα όχημα πίσω στον κατασκευαστή ή στο κέντρο σέρβις για να διορθωθεί ένα πρόβλημα. Στην περίπτωση της Τesla, συνήθως διορθώνεται με ενημέρωση λογισμικού over-the-air.

Τα μέσα ενημέρωσης συχνά επικεντρώνονται στο γεγονός ότι η Tesla “ανακαλεί” μεγάλο αριθμό οχημάτων, χωρίς να τονίζουν ότι η ανάκληση έχει ήδη ολοκληρωθεί μέσω ενημέρωσης λογισμικού, πριν καν το μάθουν οι ίδιοι ή οι ιδιοκτήτες.

Σήμερα ίσως δείτε τίτλους ότι η Tesla έχει ανακαλέσει πάνω από 54.000 οχήματα Model X λόγω “προβλήματος με το υγρό φρένων“. Μία νέα ανακοίνωση από τη NHTSA έχει κυκλοφορήσει σχετικά με ένα πρόβλημα που αφορά την αδυναμία ανίχνευσης χαμηλού υγρού φρένων.

Η Tesla, Inc. (Tesla) ανακαλεί ορισμένα οχήματα τύπου Model X 2021-2023. Ο ελεγκτής του οχήματος μπορεί να αποτύχει να ανιχνεύσει τη χαμηλή ποσότητα φρένου και δεν θα εμφανίζει προειδοποιητική λυχνία. Ως εκ τούτου, αυτά τα οχήματα δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Πρότυπου Ορίου Ασφάλειας Οχημάτων αριθμός 135, «Συστήματα Φρένων Ελαφρών Οχημάτων“.

Δείτε ακόμα: Tesla: Αυξάνει τις τιμές των Model S και Model X κατά 5.000 $
Model X

Επηρεάζονται 54.676 οχήματα Model X που κατασκευάστηκαν από το 2021 έως το 2023. Στην ανακοίνωση, η NHTSA αναφέρει επίσης ότι η Tesla ήδη έχει εφαρμόσει μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air για να διορθώσει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που υπέβαλε η Tesla, η ομάδα παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιλήφθηκε το πρόβλημα στα νέα παραγόμενα οχήματα τον Σεπτέμβριο και η ομάδα κατασκευής των φρένων εντόπισε την προέλευση του.

Είναι αρκετά καλά νέα για την αξιοπιστία του υγρού φρένων, αν και η πρόβλεψη δεν αναφέρθηκε από κάποιον πελάτη παρά την παρουσία του στα αυτοκίνητα για δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Δείτε τις πρώτες εικόνες του νέου ανανεωμένου Model X της Tesla

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η Tesla την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ενημερώσεων λογισμικού της. Είναι βέβαιο ότι η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή μια σειρά από μέτρα για να διασφαλίσει αυτά τα σημαντικά ζητήματα. 

Επιπρόσθετα, η Tesla δέσμευσε πολύ χρόνο και πόρους για τη διεξαγωγή προσομοιώσεων και δοκιμών σε πραγματικούς χρόνους, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των ενημερώσεων του λογισμικού. Αυτές οι δοκιμές αξιολογούνται και αναλύονται για να βρεθεί όποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να προκύψει. 

Με κάθε νέα ενημέρωση λογισμικού, η Tesla αυξάνει και βελτιώνει την ασφάλεια και τις δυνατότητες των αυτοκινήτων της. Το οικοσύστημα λογισμικού της εταιρείας σχεδιάζεται για να προσαρμόζεται συνεχώς, ενισχύοντας την τελική ασφάλεια και την εμπειρία χρήσης για τον οδηγό.

Πηγή: electrec

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS