ΑρχικήHow ToΠρόβλημα σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο σας;

Πρόβλημα σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο σας;

Το ασύρματο δίκτυο σας δεν εμφανίζεται στη λίστα με τα διαθέσιμα δίκτυα;  Keep calm and keep reading 🙂

ασύρματο δίκτυο

Eάν αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο, με το Wi-Fi σας να μην εμφανίζεται στην λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα της συσκευής σας, τότε ένα από τα παρακάτω σενάρια είναι πιθανά:

  • Η συσκευή σας δεν έχει ρυθμιστεί σωστά.
  • Το μόντεμ ή ο δρομολογητής σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.
  • Το δίκτυο έχει αποκρυφθεί μέσω των σχετικών ρυθμίσεων.
  • Η υπηρεσία του διαδικτύου σας αντιμετωπίζει ζητήματα.

Επειδή το πρόβλημα μπορεί να έχει προκληθεί από μια σειρά διαφορετικών ζητημάτων, οι παρακάτω ενέργειες για την ανεύρεση του πιθανού αιτίου, είναι το κλειδί για την επίλυσή του.

Αντιμετώπιση προβλημάτων ασύρματης σύνδεσης. Πριν ξεκινήσετε να προσπαθείτε να διορθώσετε το Wi-Fi, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συσκευή που προσπαθείτε να συνδέσετε. Αν το πρόβλημα είναι ότι το Wi-Fi σας δεν εμφανίζεται στο φορητό υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε πρώτα ότι τα πάντα στον υπολογιστή σας είναι όπως πρέπει. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το Wi-Fi στη συσκευή. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας φυσικός διακόπτης, μια εσωτερική ρύθμιση ή και τα δύο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την αυτοματοποιημένη διαδικασία των Windows ή του λειτουργικού σας για troubleshooting.

Επανεκκινήστε το μόντεμ και τον δρομολογητή σας. Η επανεκκίνηση της συσκευής μπορεί να διορθώσει προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο και να επιλύσει προβλήματα με ασύρματες συνδέσεις. Είναι σημαντικό να κάνετε επανεκκίνηση, τόσο του μόντεμ όσο και του ασύρματου δρομολογητή.

Ελέγξτε αν το δίκτυο είναι κρυμμένο. Η απόκρυψη ασύρματου δικτύου μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Ωστόσο, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το δίκτυο Wi-Fi να μην εμφανίζεται σε μια συσκευή. Για να συνδεθείτε σε ένα κρυφό δίκτυο, απαιτείται το SSID και άλλα network details. Αρχικά, θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Wi-Fi που αφορούν την πρόσβαση στο δίκτυο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το επιτύγχετε αυτό, τα οποία αφορούν τις ρυθμίσεις Δικτύου και Internet των Windows. Σημειώνεται ότι τα βήματα αυτά μπορεί να διαφέρουν μεταξύ συσκευών.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δίκτυο και Internet.
  2. Επιλέξτε Wi-Fi από το αριστερό μενού.
  3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Διαχείριση γνωστών δικτύων > Προσθήκη νέου δικτύου
  4. Καταχωρίστε το SSID στο πλαίσιο “Όνομα δικτύου”.
  5. Επιλέξτε τον τύπο ασφαλείας.
  6. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης δικτύου στο πλαίσιο “Κλειδί ασφαλείας”.
  7. Επιλέξτε “Aυτόματη Σύνδεση”.
  8. Επιλέξτε “Αποθήκευση”. Η συσκευή θα συνδεθεί στο δίκτυο εάν είναι προσβάσιμη.

Ψάξτε για παρεμβολές. Πολλά αντικείμενα στο σπίτι ή στο γραφείο σας μπορούν να δημιουργήσουν παρεμβολές σε έναν ασύρματο δρομολογητή. Ελέγξτε για πιθανές συσκευές παρεμβολής, όπως φούρνους μικροκυμάτων, λάμπες φθορισμού, ή άλλες ασύρματες συσκευές συμπεριλαμβανομένων, ασύρματων χειριστηρίων videogames ή καμερών ασφαλείας. Γειτονικά ασύρματα δίκτυα θα μπορούσαν επίσης να παρεμβαίνουν στο δικό σας. Η αλλαγή του Wi-Fi channel number σας θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα.

Ελέγξτε τον πάροχο υπηρεσιών Internet (ISP). Εάν οι παραπάνω προσπάθειες αποβούν άκαρπες και δεν διορθώσουν το πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον πάροχό σας. Θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο ζήτημα στην περιοχή σας το οποίο δεν γνωρίζετε ή ενδέχεται να υπάρχει ελάττωμα στον εξοπλισμό που παρέχεται από την εταιρεία.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS