ΑρχικήinetAdaptive battery: Θα κάνει την μπαταρία μου να κρατάει περισσότερο;

Adaptive battery: Θα κάνει την μπαταρία μου να κρατάει περισσότερο;

Η adaptive μπαταρία στις τελευταίες ενημερώσεις του λογισμικού Android, Android 9 Pie, κάνει αυτό ακριβώς που φαντάζεστε. Εξοικονομεί πολύτιμη ισχύ μπαταρίας με μόλις μερικές ρυθμίσεις. Είναι σχετικά καινούργια λειτουργία, οπότε είναι πιθανό να μην αποδίδει τα βέλτιστα ακόμη,  αλλά ας δούμε πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τις δυνατότητες της.

adaptive

Τι είναι η adaptive μπαταρία;

Πρόκειται για μία λειτουργία, που την είδαμε πρώτη φορά στην έκδοση Android 9 και χρησιμοποιεί την τεχνολογία AI(Artificial Intelligence) Alphabet της DeepMind. Η λειτουργία αυτή λοιπόν, προβλέπει τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά και επιτρέπει μόνο σε αυτές να τρέχουν στο παρασκήνιο, ενώ οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σπάνια ή ποτέ θα έχουν πιο αυστηρούς περιορισμούς, ώστε να εξοικονομείται μπαταρία. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η adaptive μπαταρία βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, καθώς μαθαίνει πόσο συχνά χρησιμοποιείτε και ποιές εφαρμογές και θα τις ταξινομεί ανάλογα σε 4 γενικές κατηγορίες.

Active, Working_Set, Frequent, Rare.

Κατηγορίες

  • Active: Όταν ένα app είναι σε αυτήν την κατηγορία, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Χρησιμοποιεί όσος πόρους χρειάζεται, για να εξασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία στο χρήστη. Aυτές είναι εφαρμογές που ανοίγετε είτε χειροκίνητα, είτε μέσω ειδοποιήσεων.
  • Working_Set: Σε αυτά τα apps εφαρμόζονται κάποιοι περιορισμοί. 
  • Frequent: Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν κάποια apps, που χρησιμοποιούνται όχι απαραίτητα καθημερινά. Σε αυτά εφαρμόζονται πιο αυστηροί περιορισμοί από άποψη πόρων, άρα και μπαταρίας.
  • Rare: Στις σπάνια χρησιμοποιούμενες εφαρμογές ανήκουν αυτές που έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ λίγες φορές, που ίσως δεν τις θυμάστε καν και θα έχουν τους πιο αυστηρούς περιορισμούς.

adaptive

Ωστόσο, το σε ποια κατηγορία ανήκει κάθε εφαρμογή αλλάζει ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης της. Για αυτήν την κατηγοριοποίηση, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα ακόμη app, που βασίζεται στο machine learning.

Πώς να ενεργοποιήσετε την adaptive μπαταρία

Συνήθως, η επιλογή είναι ενεργοποιημένη by default στις Android συσκευές, αλλά αν θέλετε να ελέγξετε ότι λειτουργεί μπορείτε να πάτε “Settings -> Battery -> Adaptive Battery”.

Κλείνοντας, να πούμε πως η adaptive battery σίγουρα θα σας γλιτώσει από κάποιες φορτίσεις και αναμένουμε να γίνεται όλο και καλύτερη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS