ΑρχικήsecurityBug του OnePlus Battery optimisation: Τι να προσέξετε!

Bug του OnePlus Battery optimisation: Τι να προσέξετε!

Το OnePlus OxygenOS είναι αρκετά δημοφιλές χάρη στη λειτουργικότητα του Android και με μερικές χρήσιμες παραλλαγές στην κορυφή. Αυτό που προσθέτει επίσης στη δημοτικότητα είναι το developer support που έχει το λειτουργικό σύστημα. Το OnePlus έχει κάνει πολλαπλές τροποποιήσεις για να διαφοροποιήσει το λειτουργικό σύστημα από το Android, αλλά δεν είναι όλες χρήσιμες. Μια τέτοια τροποποίηση είναι η επιθετική ρύθμιση βελτιστοποίησης μπαταρίας της εταιρείας η οποία κλείνει τις εφαρμογές που μπορεί να θέλετε να κρατήσετε ανοιχτές στο παρασκήνιο. Αυτό που δεν βοηθά αυτήν την περίπτωση είναι ότι ακόμα και αν απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο αυτές τις ρυθμίσεις για κάθε μεμονωμένη εφαρμογή, μπορεί αργότερα να επαναφερθεί στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές αναφορές σχετικά με αυτό το πρόβλημα από πολλούς χρήστες.

OnePlus

Αυτό φαίνεται περισσότερο σαν ένα σφάλμα από το OnePlus που προξενεί σκόπιμα το OxygenOS να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Παρά τις πολλές αναφορές αυτού του προβλήματος στο OxygenOS τόσο στο Android Oreo όσο και στο Pie, το OnePlus δεν το έχει επιδιορθώσει ακόμη.

Σύμφωνα με μια αναφορά, εάν έχετε αλλάξει τη ρύθμιση σε “Don’t optimise” στην καρτέλα Settings > Apps > Special app access > Battery optimisation, το OS θα αλλάξει τυχαία τη ρύθμιση “Optimise”, μερικές φορές μετά από firmware update. Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη ρύθμιση σε παλιότερες εκδόσεις του OxygenOS είναι να μεταβείτε στις Settings > Battery > Battery optimisation. Αυτό παρατηρήθηκε στα τηλέφωνα OnePlus με το Android Pie μετά από μια επανεκκίνηση και στις περισσότερες άλλες συσκευές OnePlus μετά από ένα firmware update. Παρόμοια ζητήματα έχουν επισημανθεί πολλές φορές από τους χρήστες του OnePlus Forum, καθώς και από τα φόρουμ XDA, τόσο στο Android Oreo όσο και στο Android Pie.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα δευτερευόν πρόβλημα, αλλά αυτό σε συνδυασμό με μια επιθετική διαχείριση των εφαρμογών παρασκηνίου μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό. Αυτό αφορά κυρίως εφαρμογές (όπως Tasker, WhatsApp κτλπ) που αναμένεται να συνεχίσουν να τρέχουν στο παρασκήνιο. Μπορεί να κάνει οποιαδήποτε εφαρμογή τέτοιου είδους να μην συμπεριφέρεται με τον τρόπο με τον οποίο προορίζεται και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη λήψη μηνυμάτων, τη διεξαγωγή αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας και την εκτέλεση αυτοματοποιημένων εργασιών. Ορισμένα μέλη της ομάδας Gadgets 360 αντιμετώπισαν επίσης το πρόβλημα, με εφαρμογές όπως το Slack αφού δεν λάμβαναν τα μηνύματα σας αμέσως. Οι χρήστες ανακάλυψαν αργότερα ότι η ρύθμιση “Battery optimisation” έχει αλλάξει από το “Don’t optimise” πίσω στο “Optimise”.

Όπως σημειώνει το Android Police, καθώς οι περισσότερες εφαρμογές ενημερώνονται για να στοχεύσουν το API 26 και τα όρια εκτέλεσης του παρασκηνίου, οι περισσότερες εφαρμογές που πρέπει να τρέχουν στο παρασκήνιο θα χρησιμοποιήσουν  “ενοχλητικές επίμονες ειδοποιήσεις” για να παραμείνουν ενεργές. Προς το παρόν, όπως αναφέρει η έκθεση, φαίνεται ότι η μόνη μέθοδος για συγκεκριμένους προγραμματιστές να μην χρησιμοποιούν επίμονες ειδοποιήσεις είναι να ζητήσουν από τους χρήστες να τοποθετήσουν την εφαρμογή στην whitelist βελτιστοποίησης της μπαταρίας, κάτι που οι ιδιοκτήτες του OnePlus δεν μπορούν να κάνουν αξιόπιστα αυτή τη στιγμή.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS