Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
infosec

Μερικά Google Chrome extensions για μεγαλύτερη ασφάλεια

Το Google Chrome προσφέρει δωρεάν επεκτάσεις που σας παρέχουν ασφάλεια και λειτουργικότητα. Ακολουθεί μια σειρά επεκτάσεων που έχουμε επιλέξει από...
Read More
Latest Posts

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε πολλές συσκευές.

Σύμφωνα με αναρτήσεις χρηστών, το ζήτημα εμφανίστηκε μετά τις τελευταίες ενημερώσεις της Microsoft. Ουσιαστικά, όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με την πρίζα δεν εμφανίζεται το αντίστοιχο σηματάκι στην οθόνη.

Επιπλέον, οι χρήστες εξηγούν ότι η εναπομένουσα διάρκεια της μπαταρίας δεν εμφανίζεται με ακρίβεια, με απότομες πτώσεις οι οποίες συχνά οδηγούν σε απροσδόκητες διακοπές λόγω εξαντλημένων μπαταριών.

Surface

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο σφάλμα επηρεάζει περισσότερα από ένα μοντέλα και μέχρι τώρα έχουμε συναντήσει παρόμοιες συμπεριφορές στο Surface Pro 3, Surface Pro 4 και Surface Pro. Το Surface Laptop και το Surface Book φαίνεται να μην επηρεάζονται.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πολλοί χρήστες αποκαλύπτουν ότι έχουν συναντήσει το συγκεκριμένο bug για πρώτη φορά στο Surface RT γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για κάποια μόνιμη δυσλειτουργία των συσκευών της Microsoft. Ως το πρώτο Surface της Microsoft, το Surface RT κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 και εκτελούσε Windows RT.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος. Η χωρητικότητα της μπαταρίας μου αναφέρεται ως υψηλότερη από τον default σχεδιασμό της, οπότε το SP3 έχει λανθασμένη ενημέρωση ως προς την διάρκεια ζωής της. Αυτό προκαλεί shutdowns εφόσον ενώ εσείς βλέπετε στην οθόνη σας 20% υπόλοιπο διάρκεια ζωής της μπαταρίας, στην ουσία έχει εξαντληθεί.»

Η Microsoft, από πλευράς της, δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα το πρόβλημα, οπότε παραμένει να δούμε πότε και εάν θα κυκλοφορήσει κάποιο fix.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *