ΑρχικήsecurityFirmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε πολλές συσκευές.

Σύμφωνα με αναρτήσεις χρηστών, το ζήτημα εμφανίστηκε μετά τις τελευταίες ενημερώσεις της Microsoft. Ουσιαστικά, όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με την πρίζα δεν εμφανίζεται το αντίστοιχο σηματάκι στην οθόνη.

Επιπλέον, οι χρήστες εξηγούν ότι η εναπομένουσα διάρκεια της μπαταρίας δεν εμφανίζεται με ακρίβεια, με απότομες πτώσεις οι οποίες συχνά οδηγούν σε απροσδόκητες διακοπές λόγω εξαντλημένων μπαταριών.

Surface

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο σφάλμα επηρεάζει περισσότερα από ένα μοντέλα και μέχρι τώρα έχουμε συναντήσει παρόμοιες συμπεριφορές στο Surface Pro, Pro 3 και Pro 4. Το Surface Laptop και Book φαίνεται να μην επηρεάζονται.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πολλοί χρήστες αποκαλύπτουν ότι έχουν συναντήσει το συγκεκριμένο bug για πρώτη φορά στο Surface RT γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για κάποια μόνιμη δυσλειτουργία των συσκευών της Microsoft. Ως το πρώτο Surface της Microsoft, το Surface RT κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 και εκτελούσε Windows RT.

“Είμαι πολύ απογοητευμένος. Η χωρητικότητα της μπαταρίας μου αναφέρεται ως υψηλότερη από τον default σχεδιασμό της, οπότε το SP3 έχει λανθασμένη ενημέρωση ως προς την διάρκεια ζωής της. Αυτό προκαλεί shutdowns εφόσον ενώ εσείς βλέπετε στην οθόνη σας 20% υπόλοιπο διάρκεια ζωής της μπαταρίας, στην ουσία έχει εξαντληθεί.»

Η Microsoft, από πλευράς της, δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα το πρόβλημα, οπότε παραμένει να δούμε πότε και εάν θα κυκλοφορήσει κάποιο fix.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS