ΑρχικήsecurityΟ Firefox θα Εμφανίζει ειδοποιήσεις σε παραβιασμένους ιστότοπους

Ο Firefox θα Εμφανίζει ειδοποιήσεις σε παραβιασμένους ιστότοπους

Η Mozilla πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό στην desktop έκδοση του Firefox, το οποίο θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν επισκέπτονται κάποιον ιστότοπο που στο παρελθόν έχει παραβιαστεί. Ο λόγος που προστέθηκε το νέο χαρακτηριστικό είναι για να ενημερώνει τους χρήστες για το παρελθόν του εκάστοτε ιστότοπου και για να τους προτείνει να προβούν σε αλλαγή κωδίκων, στην περίπτωση που ήταν και οι ίδιοι θύματα της παραβίασης.

Το Firefox Monitor είναι μια δωρεάν υπηρεσία της Mozilla που αντλεί δεδομένα από το have i been pwned του Troy Hunt. Αυτό που κάνει είναι να ενημερώνει τους χρήστες για το αν τα emails τους έχουν πέσει θύματα κάποιας παραβίασης στο παρελθόν. Μέχρι πριν λίγο καιρό, για να χρησιμοποιήσει κάνεις το Firefox Monitor tool έπρεπε να πάει στην επίσημη ιστοσελίδα και να ελέγξει μονός του κάθε μια από τις διευθύνσεις του.

Πλέον μέρος της διαδικασίας θα γίνεται αυτόματα καθώς ο περιηγητής Firefox θα ειδοποιεί τους χρήστες για το αν ο ιστότοπος που επισκέπτονται έχει παραβιαστεί ή όχι. Η ειδοποίηση θα περιέχει λίγα στοιχεία για την κάθε παραβίαση και θα έχει ένα κουμπί που θα κατευθύνει στο Monitor tool της Mozilla.

Κατά την εμφάνιση της ειδοποίησης οι χρήστες θα μπορούν είτε να κατευθυνθούν στο Monitor tool, είτε να την παραβλέψουν πατώντας dismiss ή να απενεργοποιήσουν εντελώς την υπηρεσία. Σύμφωνα με την Mozilla αυτές οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται το πολύ μια φορά σε κάθε ισότοπο και θα ενημερώνουν μόνο για παραβιάσεις που πήραν μέρος τους τελευταίους 12 μήνες.

Ωστόσο η τελευταία αυτή ενημέρωση δεν είναι διαθέσιμη για όλους ακόμα, αλλά θα γίνει σιγά σιγά εντός των επομένων ημερών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS