ΑρχικήHow ToΟδηγός για αρχάριους: Πως να κάνετε πιο γρήγορο το pc σας με...

Οδηγός για αρχάριους: Πως να κάνετε πιο γρήγορο το pc σας με 5 βήματα

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που να θέλουν να αντικαταστήσουν το παλιό τους pc με ένα καινούριο. Ακόμα και αν o υπολογιστής είναι τόσο αργός που στις καθημερινές χρήσεις τους ταλαιπωρεί και για μία απλή κίνηση. Ο λόγος είναι γιατί όλοι μας εξοικειωνόμαστε και συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε για πολύ καιρό και ένα «απογοητευτικό» μηχάνημα.

Μπορεί οι εταιρίες υπολογιστών να προτείνουν ότι κάθε δύο χρόνια θα πρέπει γίνεται αντικατάσταση, παρόλα αυτά οι περισσότεροι προτιμούν να περιμένουν, για παράδειγμα, ακόμα και 5 λεπτά να κάνει εκκίνηση το laptop τους.

pc

Πρέπει να έχετε όμως στο μυαλό σας ότι ένα καινούριο laptop έχει διπλάσιο χώρο αποθήκευσης σκληρού δίσκου από έναν παλιό επιτραπέζιο υπολογιστή, τρεις φορές τη μνήμη RAM, μία πιο ευκρινή οθόνη των 17’’ και είναι 20 κιλά λιγότερο.

Παρόλα αυτά εάν δε θέλετε ακόμα να αντικαταστήσετε το ήδη υπάρχων pc σας παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε εάν έχετε προβλήματα με αυτό:
1) Βεβαιωθείτε ότι έχετε αξιόπιστα προγράμματα προστασίας από ιούς και κακόβουλα λογισμικά και ότι εγκαθιστάτε τακτικά τις ενημερώσεις που προσφέρουν.

pc

2) Κάντε ένα βασικό καθαρισμό δίσκου κάθε λίγους μήνες. Πλοηγηθείτε στον σκληρό σας δίσκο, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου: C, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες. Αυτό θα ανοίξει μια οθόνη που περιέχει ένα κουτί με την ένδειξη “Disc Cleanup“. Κάντε κλικ σε αυτό και ακολουθήστε τις οδηγίες. Αυτό το βήμα σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από όλα τα είδη των “σκουπιδιών” που μπορεί να επιβραδύνουν το pc σας και να τρώνε χώρο στο σκληρό δίσκο. Ο καθαρισμός του δίσκου είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να ανακτήσετε τον χαμένο χώρο και να επιταχύνετε τα πάντα.

3) Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τις ενημερώσεις των Windows και τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας της Microsoft κάθε φορά που είναι διαθέσιμες.

pc υπολογιστής

4) Πληκτρολογήστε τον Πίνακα Ελέγχου στο πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται συνήθως στην κάτω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης. Κάντε κλικ σε αυτό και βρείτε το Programs – Uninstall a program. Κάντε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο. Πραγματοποιείστε απεγκατάσταση για οποιοδήποτε πρόγραμμα software που δε χρησιμοποιείτε πλέον. Ο υπολογιστής θα είναι ήδη πιο γρήγορος με αυτή σαν την κίνηση.

5) Τέλος, οι περισσότεροι ξεχνάτε αυτό το βήμα, αλλά είναι απαραίτητο εάν διαθέτετε ένα επιτραπέζιο pc με το μεγάλο κιβώτιο που περιέχει όλα τα εξαρτήματα στο πάτωμα. Η σκόνη σκοτώνει τους υπολογιστές.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS