Τρίτη, 26 Μαΐου, 23:53
Αρχική dummies Οδηγός για αρχάριους: Πως να κάνετε πιο γρήγορο το pc σας με...

Οδηγός για αρχάριους: Πως να κάνετε πιο γρήγορο το pc σας με 5 βήματα

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που να θέλουν να αντικαταστήσουν το παλιό τους pc με ένα καινούριο. Ακόμα και αν o υπολογιστής είναι τόσο αργός που στις καθημερινές χρήσεις τους ταλαιπωρεί και για μία απλή κίνηση. Ο λόγος είναι γιατί όλοι μας εξοικειωνόμαστε και συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε για πολύ καιρό και ένα «απογοητευτικό» μηχάνημα.

Μπορεί οι εταιρίες υπολογιστών να προτείνουν ότι κάθε δύο χρόνια θα πρέπει γίνεται αντικατάσταση, παρόλα αυτά οι περισσότεροι προτιμούν να περιμένουν, για παράδειγμα, ακόμα και 5 λεπτά να κάνει εκκίνηση το laptop τους.

pc

Πρέπει να έχετε όμως στο μυαλό σας ότι ένα καινούριο laptop έχει διπλάσιο χώρο αποθήκευσης σκληρού δίσκου από έναν παλιό επιτραπέζιο υπολογιστή, τρεις φορές τη μνήμη RAM, μία πιο ευκρινή οθόνη των 17’’ και είναι 20 κιλά λιγότερο.

Παρόλα αυτά εάν δε θέλετε ακόμα να αντικαταστήσετε το ήδη υπάρχων pc σας παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε εάν έχετε προβλήματα με αυτό:
1) Βεβαιωθείτε ότι έχετε αξιόπιστα προγράμματα προστασίας από ιούς και κακόβουλα λογισμικά και ότι εγκαθιστάτε τακτικά τις ενημερώσεις που προσφέρουν.

pc

2) Κάντε ένα βασικό καθαρισμό δίσκου κάθε λίγους μήνες. Πλοηγηθείτε στον σκληρό σας δίσκο, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου: C, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες. Αυτό θα ανοίξει μια οθόνη που περιέχει ένα κουτί με την ένδειξη “Disc Cleanup“. Κάντε κλικ σε αυτό και ακολουθήστε τις οδηγίες. Αυτό το βήμα σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από όλα τα είδη των “σκουπιδιών” που μπορεί να επιβραδύνουν το pc σας και να τρώνε χώρο στο σκληρό δίσκο. Ο καθαρισμός του δίσκου είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να ανακτήσετε τον χαμένο χώρο και να επιταχύνετε τα πάντα.

3) Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τις ενημερώσεις των Windows και τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας της Microsoft κάθε φορά που είναι διαθέσιμες.

pc υπολογιστής

4) Πληκτρολογήστε τον Πίνακα Ελέγχου στο πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται συνήθως στην κάτω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης. Κάντε κλικ σε αυτό και βρείτε το Programs – Uninstall a program. Κάντε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο. Πραγματοποιείστε απεγκατάσταση για οποιοδήποτε πρόγραμμα software που δε χρησιμοποιείτε πλέον. Ο υπολογιστής θα είναι ήδη πιο γρήγορος με αυτή σαν την κίνηση.

5) Τέλος, οι περισσότεροι ξεχνάτε αυτό το βήμα, αλλά είναι απαραίτητο εάν διαθέτετε ένα επιτραπέζιο pc με το μεγάλο κιβώτιο που περιέχει όλα τα εξαρτήματα στο πάτωμα. Η σκόνη σκοτώνει τους υπολογιστές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...