ΑρχικήinetΜια ταχύτερη, πιο αποτελεσματική κρυπτογράφηση έρχεται!

Μια ταχύτερη, πιο αποτελεσματική κρυπτογράφηση έρχεται!

Οι ερευνητές του MIT έχουν αναπτύξει μια νέα κρυπτογράφηση που μειώνει δραστικά τα δεδομένα που χρειάζονται οι χρήστες για να συμμετέχουν στο network και να επαληθεύσουν τις συναλλαγές – έως και 99% σε σύγκριση με τα σημερινά δημοφιλή κρυπτοσυστήματα. Αυτό σημαίνει ένα πολύ πιο κλιμακωτό network.

Τα κρυπτοσυστήματα, όπως το δημοφιλές Bitcoin, είναι network που είναι χτισμένα σε blockchain το οποίο διαμορφώνεται σε μια σειρά μεμονωμένων block, όπου το καθένα περιέχει δεδομένα συναλλαγής. Τα δίκτυα αυτά είναι αποκεντρωμένα, δηλαδή δεν υπάρχουν τράπεζες ή οργανισμοί για τη διαχείριση κεφαλαίων και ισορροπιών, έτσι ώστε οι χρήστες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αποθήκευση και επαλήθευση των συναλλαγών.

Αλλά η αποκέντρωση οδηγεί σε ένα πρόβλημα κλιμάκωσης. Για να συμμετάσχουν σε κρυπτογράφηση, οι νέοι χρήστες πρέπει να κάνουν λήψη και αποθήκευση όλων των δεδομένων συναλλαγών από εκατοντάδες χιλιάδες μεμονωμένα block. Πρέπει επίσης να αποθηκεύουν αυτά τα δεδομένα για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία και να βοηθήσουν στην επαλήθευση των συναλλαγών. Αυτό καθιστά τη διαδικασία αργή ή υπολογιστικά ανέφικτη για μερικούς.

Σε ένα έγγραφο που θα παρουσιαστεί στο Network & Distributed System Security Symposium τον επόμενο μήνα, οι ερευνητές του MIT εισάγουν το Vault, μια  κρυπτογράφηση που επιτρέπει στους χρήστες να ενταχθούν στο δίκτυο με τη λήψη μόνο ενός κλάσματος των συνολικών δεδομένων συναλλαγών. Επίσης, ενσωματώνει τεχνικές που διαγράφουν άδειους λογαριασμούς που καταλαμβάνουν χώρο και επιτρέπουν επαληθεύσεις χρησιμοποιώντας μόνο τα πιο πρόσφατα δεδομένα συναλλαγής που είναι χωρισμένα και κοινόχρηστα σε όλο το δίκτυο, ελαχιστοποιώντας τις απαιτήσεις αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων ενός μεμονωμένου χρήστη.

κρυπτογράφηση

Στα πειράματα, η Vault μείωσε το εύρος ζώνης για σύνδεση στο δίκτυό της κατά 99 τοις εκατό σε σχέση με το Bitcoin και 90 τοις εκατό σε σύγκριση με το Ethereum, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο αποδοτικά συστήματα κρυπτοσυχνότητας σήμερα. Είναι σημαντικό ότι το Vault διασφαλίζει ότι όλοι οι κόμβοι επικυρώνουν όλες τις συναλλαγές, παρέχοντας ασφάλεια ίση με τα υπάρχοντα συστήματα.

“Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλά κρυπτοσυστήματα, αλλά συναντούν εμπόδια που σχετίζονται με την ένταξη στο σύστημα ως νέος χρήστης και την αποθήκευση. Ο ευρύτερος στόχος είναι να καταστεί δυνατή η κλιμάκωση των κρυπτοσυχνοτήτων για όλο και περισσότερους χρήστες », λέει ο Derek Leung, πτυχιούχος φοιτητής στο Εργαστήριο Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL).

Οι νέοι χρήστες συμμετέχουν σε δίκτυα κρυπτογράφησης, ή “bootstrap”, κατεβάζοντας όλα τα δεδομένα των προηγούμενων συναλλαγών για να εξασφαλίσουν ότι είναι ασφαλή και ενημερωμένα. Το περασμένο έτος για να μπείτε στο Bitcoin, για παράδειγμα, ένας χρήστης θα κατεβάσει 500.000 block συνολικής αξίας περίπου 150 gigabytes. Οι χρήστες πρέπει επίσης να αποθηκεύουν όλα τα υπόλοιπα λογαριασμών για να βοηθήσουν στην επαλήθευση των νέων χρηστών και να εξασφαλίσουν ότι οι χρήστες έχουν αρκετά χρήματα για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές. Οι απαιτήσεις αποθήκευσης είναι πολύ σημαντικές, καθώς το Bitcoin επεκτείνεται πέραν των 22 εκατομμυρίων λογαριασμών.

Οι ερευνητές έχτισαν το σύστημά τους επάνω σε ένα νέο δίκτυο κρυπτογραφημάτων που ονομάζεται Algorand – που εφευρέθηκε από τον Silvio Micali, τον καθηγητή μηχανικής της Ford στο MIT – ασφαλές, αποκεντρωμένο και πιο κλιμακωτό από άλλες κρυπτοσυχνότητες.

Με τις παραδοσιακές κρυπτοσυχνότητες, οι χρήστες ανταγωνίζονται για να λύσουν εξισώσεις που επικυρώνουν τα block, με τους πρώτους να λύνουν τις εξισώσεις που λαμβάνουν funds. Καθώς το δίκτυο κλιμακώνεται, αυτό επιβραδύνει τους χρόνους επεξεργασίας συναλλαγών. To Algorand χρησιμοποιεί μια ιδέα “proof-of-stake” για την αποτελεσματικότερη επαλήθευση των block και την καλύτερη συμμετοχή νέων χρηστών. Για κάθε block, επιλέγεται μια αντιπροσωπευτική “επιτροπή” επαλήθευσης. Οι χρήστες με περισσότερα χρήματα – ή μερίδια – στο δίκτυο έχουν υψηλότερη πιθανότητα επιλογής. Για να συμμετάσχετε στο δίκτυο, οι χρήστες ελέγχουν κάθε πιστοποιητικό και όχι κάθε συναλλαγή.

Για να μειωθούν οι απαιτήσεις αποθήκευσης δεδομένων, οι ερευνητές σχεδίασαν το Vault με ένα νέο σχέδιο “sharding”. Η τεχνική χωρίζει τα δεδομένα των συναλλαγών σε μικρότερα τμήματα που μοιράζονται σε όλο το δίκτυο, έτσι ώστε οι μεμονωμένοι χρήστες να πρέπει να επεξεργάζονται μόνο μικρά ποσά δεδομένων για να επαληθεύσουν τις συναλλαγές.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS